Art Arda Duyurdular! Temmuz Ayında Maaşlara Yüzde 25 Zam Yapılacağı Açıklandı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Art Arda Duyurdular! Temmuz Ayında Maaşlara Yüzde 25 Zam Yapılacağı Açıklandı!

Özel sektörde çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar açıklandı.

Ekonomi 1 Haz 2022 20:09 0
Art Arda Duyurdular! Temmuz Ayında Maaşlara Yüzde 25 Zam Yapılacağı Açıklandı!

Asgari ücrete ikici zam yapılıp yapılmayacağı gündemdeki yerini korurken özel sektörden müjdeli haber geldi. Bankalar art arda yeni kararı duyurdu. Zam için ocak ayının beklenmeyeceği, çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği vurgulandı. Garanti BBVA, Akbank ve Denizbank zam kararının detaylarını çalışanları ve kamuoyu ile paylaştı. İşte ikinci zam ile ilgili detaylar...

Özel sektörde çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar açıklandı. Bankalar harekete geçerek peş peşe zam açıklamasında bulundular. Buna göre Denizbank, Akbank, Garanti BBVA’dan sonra diğer bankaların da çalışanlarına zam yapması bekleniyor.

GARANTİ’DEN ZAM AÇIKLAMASI

Garanti BBVA yaptığı açıklamasında enflasyon oranları karşısında çalışanlarına zam yapma kararı aldığını belirtti. Yapılan ilk açıklama bu bankadan geldi. Garanti çalışanlarına yüzde 5 oranında zam yapacak.

AKBANK’TAN DA BİR ZAM HABERİ

Garanti’den sonra Akbank’ta ikinci zam kararı aldığını belirtti. Banka açıklamasında 2023 yılında yapılacak zammın önce çekildiğini söyleyerek, şu açıklamayı yaptı:

“Bildiğiniz gibi, bankamızda ücret artışları yılda bir kez ocak ayında gerçekleşiyor. Bu sene yüzde 36.08 oranındaki yıllık tüketici enflasyonunu baz alarak ve hiç bir arkadaşımızın ücret artış ortalamasının altında kalmayacak şekilde ücretlerimizi yılbaşında düzenlemiştik.

Ancak ülkemizde yüksek seyreden enflasyon nedeniyle, 2022 yılına özgü olarak ücretlendirme uygulamamızda bir değişiklik yapma gereği gördük. Rutin uygulamada ocak 2023’te ücret düzenlemesinin bir kısmını öne çekerek temmuz ayında bankamız genelinde yüzde 25 oranında artış yapacağız”

DENİZBANK DA DUYURDU

Denizbank CEO’su Hakan Ateş, Paramedya’ya yaptığı açıklamasında maaş zamlarını öne çektiklerini belirterek   “Yüksek enflasyon karşısında çalışanlarımızı mağdur etmeyeceğiz. İkinci bir zam için çalışmalarımız başladı. Sahadaki çalışma arkadaşlarımız bizim için çok önemli. Onların yüksek enflasyon nedeniyle mağdur olmamaları için gerekeni yapacağız” dedi.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç