Arm Holding halka arz oluyor: 2023'ün en büyük halka arzı ne zaman, yurt dışı hisse talep toplama nasıl alınır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Arm Holding halka arz oluyor: 2023'ün en büyük halka arzı ne zaman, yurt dışı hisse talep toplama nasıl alınır?

Softbank bünyesindeki Arm Holding halka arz kararı aldı ve konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki talep toplama ne zaman?

Borsa 22 Ağu 2023 13:58 0
Arm Holding halka arz oluyor: 2023'ün en büyük halka arzı ne zaman, yurt dışı hisse talep toplama nasıl alınır?

Yılın en büyük halka arzı geliyor.

Son dönemlerde borsalarda halka arz rüzgarları esmeye devam ediyor. Art arda gelen halka arzlara bir yenisi daha ekleniyor. Gelen son dakika bilgilerine göre Arm Holdings halka arz olacak ve yılın en büyük halka arzı olacak.

SoftBank Group Corp bünyesinde bulunan İngiliz çip dizayn şirketi Arm Holdings, Nasdaq'da halka açılmak için beklenen başvurusunu sonunda yaptı. Peki halka arz ne zaman? Talep toplama ne zaman? Yurt dışı halka arza nasıl katılırım? Hisse nasıl alınır?

Para ve piyasalar sorumlusu Susannah Streeter, "Piyasa koşulları, geçen yıl teknoloji sektörünü vuran dalgalanmayla karşılaştırıldığında biraz daha ılımlı görünse de, son yazdaki zayıflık açıkça firmayı Arm'ı er ya da geç listelemeye itiyor" dedi

Halka arz başvurususunda Barclays Plc, Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase & Co. ve Mazuho Financial Group Inc'in halka arz konsorsiyumuna liderlik edeceği öğrenildi.

Oluşturulan söz konusu konsorsiyumda 28 banka ve aracı kurumun daha olduğu öğrenildi.

Bloomberg News'a göre Arm, gelecek ayın ilk haftasında süreci başlatıyor. Eylül ayının ilk günlerinde tanıtım turları başlayacak ve ikinci haftasında ise halka arza ilişkin fiyatlandırma yapılacak. Arm'ın halka arz için açıklanacak fiyatlamada şirketin 60 ila 70 milyar dolar arasında bir halka arzı açıklaması bekleniyor.

Bu fiyatlama ile söz konusu şirket, bu senenin en büyük halka arzı olacak. Halka arz tarihi, fiyatı belli olduğunda haberdar olmak için aşağıdaki linklerden Finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

YURT DIŞI HALKA ARZA NASIL KATILIRIM?

Peki yurt dışındaki halka arzlara nasıl katılırım? Bu sorunun cevabı en merak edilen sorular arasında. Bunun cevabı ise oldukça basit. Bankalar ve aracı kurumlar aracılığıyla yurt dışı hisse senedi işlemlerinizi yapabilirsiniz.

ARM HOLDİNG 

31 Mart'ta sona eren yılda Arm'ın satışları, esas olarak küresel akıllı telefon sevkiyatlarındaki düşüşten olumsuz etkilenerek 2,68 milyar dolara düştü. 30 Haziran'da sona eren çeyreğe ilişkin satışlar %2,5 düşüşle 675 milyon dolara geriledi.

Arm, son mali yıldaki telif hakkı gelirinin yüzde 50'sinden fazlasının akıllı telefonlardan ve tüketici elektroniğinden geldiğini söyledi. Counterpoint Research'e göre küresel akıllı telefon pazarı bu yıl son on yılın en düşük seviyesine ulaşma yolunda ilerliyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan tüm veriler ve bilgiler, yalnızca bilgilendirme amacıyla "olduğu gibi" sağlanmış olup alım satım amaçlı veya finansal, yatırım, vergi, yasal, muhasebe ya da diğer konularda tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen her türlü alım satım işleminden önce fiyatları doğrulamak için aracı kurumunuza veya mali temsilcinize danışın. Finans7.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik F7 Teknoloji tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. Finans7 haber herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç