Arkadaşına para gönderirken borç yazmadı: 1,5 milyon TL'sinden oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Arkadaşına para gönderirken borç yazmadı: 1,5 milyon TL'sinden oldu

Bankadan arkadaşına para gönderen, ancak borç yazmayan kişi, sırf bu hatası nedeniyle 1,5 milyon liradan oldu.

Finans Magazin 27 Mart 2023 09:24 0
Arkadaşına para gönderirken borç yazmadı: 1,5 milyon TL'sinden oldu

Son dakika haberi: Para gönderirken açıklamaya borç yazmayan kişi 1,5 milyon liradan oldu.

Türkiye Gazetesi'nden Yeşim Eraslan bugün kaleme aldığı yazısında İstanbul'da kendisinden borç isteyen arkadaşının banka hesabına 120 gün ara ile 50 bin dolar, daha sonra 10 bin dolar yatıran kiş, daha sonra arkadaşının kardeşine de davalıya veirlmesi için 20 bin dolar teslim etti. Aradan zaman geçti ve borç ödenmedi. Borcu ödenmeyen kişi, bunun için mahkemeye başvurdu ve konu ile ilgili dava açıldı.

Davacı, arkadaşına verdiği toplamda 80 bin dolar için icra takibi başlatmak istedi ve mahkeme icra takibini başlattı. Başlatılan icra takibine davalı taraf itiraz etti ve konu mahkemeye kaldı. Mahkemede davalının dekontlarda, borç verildiğine dair herhangi bir ibare yazmadığı ortaya çıktı.Davalı, dekontlarda borç verildiğine dair bir ibare olmadığını ve kendisinin daha önce davacıya verdiği borcun geri ödemesi olduğunu iddia ederek davanın reddedilmesin i istedi.

İstanbul Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda banka swift mesajlarında borç kaydının yer almadığı ve maddi destek yazdığı, davacı tarafça banka ile gönderilen meblağların borç olarak gönderildiğinin ispat edilemediği bildirildi. Açıklamaya borç yazılmadığı için dava reddedildi.

Yaşanan bu durum sonrası açıklama yapan uzmanlar, birine borç gönderidğinizde açıklama kısmına borç yazılmasının önemli olduğuna, başka türlü borcun kanıtlanamayacağına yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç