Arınç'ın Bu Konuşması Siyaseti Karıştırdı: İşte Kılıçdaroğlu'nun Yorumu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Arınç'ın Bu Konuşması Siyaseti Karıştırdı: İşte Kılıçdaroğlu'nun Yorumu

Son dakika haberi: Arınç'ın sözleri hakkında bir değerlendirme de CHP'den geldi. Kılıçdaroğlu Arınç'ın konuşmasının önemli olduğunu söyledi.

Siyaset 17 Haz 2022 13:47 0
Arınç'ın Bu Konuşması Siyaseti Karıştırdı: İşte Kılıçdaroğlu'nun Yorumu

Arınç'ın sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan destek.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklaması yaptı ve eski MEclis Başkanı Bülent Arınç'ın AK Parti hakkında söylediği sözlere destek verdi. Kılıçdaroğlu açıklamasında Arınç'ın siyasilere ders verir nitelikte bir açıklama yaptığını söyledi ve çok önemli olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında, "Arınç'ın konuşması siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşmaydı. Bu ifade benim açımdan önemli aslında Türk demokrasisi için de son derece önemli bir açıklama. AK Parti yeni kurulduğunda iktidar olmadığında hemen hemen her toplantıya gittiğini ama şimdi bu toplantılara gitmediğini ifade etti. Bir siyasal parti Türkiye'yi yönetmeye talipse Türk Demokrasi Vakfı gibi bir vakıfta belli bir konuları konuşacaksa, AK Parti'nin de gelip söyleyecekleri olması lazım." dedi. 

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç'ın geçen gün yaptığı açıklama şu şekilde:

" AK Partililer bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorundalar. Katılmazlarsa eksik kalırlar. Bu toplantıya AK Partili sıfatıyla gelmedim. Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildim. Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı. Şimdi kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir. Benim burada bulunmam Türk Demokrasi Vakfı’nın kuruluş yıl dönümü kutlamaya iştiraktir. Altılı masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır. Düşüncelerine saygılıyım."

ARINÇ'IN AÇIKLAMASINA AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Partili MEtiner bu açıklamalara şu şekilde tepki gösterdi:

“Gönlümüzde bir yeri kalmamıştır, inşallah partimizden de ihraç olur gider. Yeter artık. Hala onu partide tutanlara da yazıklar olsun diyorum. Biz ‘kral çıplak' demesini bilecek kadar yürek sahibi insanlarız. Mangal gibi yüreğimiz var. Bülent Arınç'ın cesareti varsa o aşağılık lafları edeceğine buyursun gelsin karşılıklı konuşalım

İkide bir sütrenin arkasına çekilip başkalarına ayar çekmeye çalışmasın. Haddini bilsin. Gerçekten hadsizlikte sınır tanımamaya başladı. İfadelerinin hepsi aşağılıktır

“Yüce Divan oylamasında evet oyu kullandılar Bülent Arınç ve arkadaşları, Davutoğlu ve ekibi. İlk tur oylamanın sonunda ‘İçimizdeki hainler’ diye eleştirmiştim. ‘FETÖ'cüler vardı içimizde ayrıldılar, siz onlar kadar bile şerefli değilsiniz’ demiştim. Bülent Arınç, Yüksek İstişare Kurulu üyesiyken de eleştirmiştim. ‘Bu laflarında ne var, niye kızıyorsun?’ diyeceksiniz. Artık ona kızmıyorum. Mevlana'nın çok güzel bir sözü vardır. ‘Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye.”

ERDOĞAN’I KAST EDİYOR

Metiner konuşmasında‘majesteleri’ diyerek Arınç’ın, Erdoğan’ı kastettiğini ifade etti.

“Çok öfkeliyim” diyen Metiner, “En az Bülent Arınç kadar davada müktesabatım var. Ben gencecik yaşımda cezaevi tatmışım”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç