Arife Günü ve Bayramda Hava Nasıl Olacak? Bu İllere Kuvvetli Yağış Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Arife Günü ve Bayramda Hava Nasıl Olacak? Bu İllere Kuvvetli Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve bayramda birçok ilde şiddetli yağış görüleceği açıklandı.

Haberler 24 Nisan 2022 12:13 0
Arife Günü ve Bayramda Hava Nasıl Olacak? Bu İllere Kuvvetli Yağış Geliyor

Son dakika : Bayram'da hava yağmurlu olacak.

Ramazan Bayramı'na 1 hafta kaldı. Gelecek hafta 2 Mayıs günü bayramın ilk günü olarak kutlanacak. Pazar günü ise Ramazan Bayramı Arifesi olacak. Bayrama kısa süre kala vatandaşlar planlarını yapmaya başladı. Hafta sonu tatili ile birleşmesi sonrası en az 5 gün tatil yapacak vatandaşlar, bu günleri değerlendirmek istiyor. 

 

Ramazan Bayramı'nda tatil yapmak isteyen, gezmek isteyen, memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını araştırmaya başladı. Ancak Meteoroloji'den bu konuda üzen bir haber geldi. Yayımlanan hava durumu tahmin raporlarına baktığımızda bu hafta içinden itibaren ülkenin birçok kesiminde yağmurlu hava görüleceği, bayram arifesinde ise yine birçok şehirde yağmurlu havanın etkili olacağına yer verildi. Biz de bu yazımızda ülke genelindeki hava durumuna yer verdik.

 

BU İLLERE YAĞMUR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 24 Nisan hava durumu ile ilgili , "Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz'in iç kesimleri, Kars, Ardahan, Çankırı, Sivas, Kayseri, Nevşehir'in doğu, Yozgat'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi. 

5 GÜNLÜK TAHMİN YAYIMLANDI : BU İLLERE YAĞMUR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve ülke genelinde 5 günlük hava durumuna yer verildi. Yayımlanan hava tahmin raporuna baktığımızda önümüzdeki 5 gün için hava durumu şu şekilde:

24 NİSAN HAVA DURUMU

Bugünkü hava durumuna baktığımızda Karadeniz'in iç keismlerinde yağışlı hava beklendiği , yağışların KAradeniz'in doğu keismleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde sağanak şekilde olacağı görüldü. 

25 NİSAN HAVA DURUMU

Pazartesi hava durumuna baktığımızda ise ülke genelinde güneşli bir hava beklendiği görüldü. Sadece Doğu Anadolu'nun Güneydoğu kısımlarında sağanak bekleniyor. 

Salı günü hava durumunda bir değişiklik beklenmiyor. 

26 NİSAN HAVA DURUMU

Salı günü hava durumu tahmin raporuna baktığımızda yeniden yağışlı havaların ülkede etkili olacağı görüldü. Buna göre Trakya'da , Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu Bölgesinde yağmur beklendiği görüldü. 

27 NİSAN HAVA DURUMU

Çarşamba günü ise yağışlar şiddetlenecek. Doğu Anadolu ile Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da şiddetli yağışlı bir hava bekleniyor. 

28 NİSAN HAVA DURUMU

Perşembe günü ise yine aynı bölgelerde yağışlı havanın etkili olması , yağışın gök gürültülü ve şiddetli olacağı bildirildi. 

BAYRAM'DA HAVA NASIL OLACAK? BAYRAM'DA YAĞMUR BEKLENİYOR

İşte bayramda hava durumu: Ramazan Bayramı Arife gününde Ankara'da ve çevresindeki illerde, Adana'da, Bolu'da, Trabzon ve Samsun ile çevresindeki illerde, Diyarbakır'da, Gaziantep'te ve çevresindeki illerde, Bursa'da, Erzurum ile çevresindeki illerde yağmur bekleniyor. 

İstanbul'da ise Ramazan Bayramı'nda parçalı bulutlu bir hava beklendiği bildirildi. 30 Nisan günü yağmurun etkili olacağı şehirde Arife günü yağmurun durması ve parçalı bulutlu havanın etkili olması bekleniyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç