Aralık ayı konut ve işyeri kira artış oranı belli oldu: İşte kira zammı hesaplaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aralık ayı konut ve işyeri kira artış oranı belli oldu: İşte kira zammı hesaplaması

Son dakika haberi: Kasım ayı enflasyon rakamları ile birlikte kira zam oranı da belli oldu. İşte Kasım ayı enflasyonuna göre kira zam oranı.

Emlak 4 Ara 2023 0
Aralık ayı konut ve işyeri kira artış oranı belli oldu: İşte kira zammı hesaplaması

Aralık ayı kira artış oranı belli oldu: İşte kira zammı hesaplaması.

Enflasyon rakamları açıklandı ve Kasım ayının fiyat artışları belli oldu. Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra kira artış oranları merak edilmeye başlandı.

Konutlarda yüzde 25'lik zam sınırı var. Ancak işyerlerinde bu sınır yok. Kira zamları, 12 aylık ortalama TÜFE'ye göre yapılmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada TÜFE'nin aylık yüzde 3.28 arttığı, yıllık bazda ise yüzde 61.98 olduğu bildirildi.

KİRA ZAM ORANI BELLİ OLDU

Açıklanan enflasyona göre kira artış oranı yüzde 53.40 seviyesinde oldu.

MEvcut kiranız 10 bin lira ise Aralık ayında kiraya yapılacak zam 5 bin 340 lira olacak ve yeni kira 15 bin 340 lira olacak. Yıllık ise 184 bin 80 lira seviyesinde olacak.

KONUT KİRA ZAMLARI NE KADAR OLACAK?

Konutta kira zammı ise yüzde 25 seviyesinde olacak. Kira sözleşmesinin yılı dolduğunda yüzde 25 zam olacak ve 5 bin liralık kira 6 bin 250 lira olacak. 10 bin lira olan kira ise yüzde 25 zamla 12 bin 500 lira olacak.

YÜZDE 25 ZAM NE ZAMANA KADAR?

Konut kirasında yüzde 25'lik zam sınırı Temmuz ayına kadar devam edecek. 2 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sınırlama sona erecek ve kiralara yapılacak zamlar ortalama enflasyona göre yapılacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç