Araç Sahipleri Dikkat! Zamlı Tarife İçin Son 1 Gün!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araç Sahipleri Dikkat! Zamlı Tarife İçin Son 1 Gün!

Araç sahipleri dikkat! 1 Mayıs itibarıyla uygulamaya konulacak olan zamlı Zorunlu Trafik Sigortası'na son 1 gün kaldı. Peki, zamlı tarife ile sigorta fiyatları nasıl olacak? İşte zamlı trafik sigortası tarifesinin tüm detayları haberimizde...

Ekonomi 30 Nisan 2022 12:00 0
Araç Sahipleri Dikkat! Zamlı Tarife İçin Son 1 Gün!

Araç sahipleri dikkat! 1 Mayıs itibarıyla uygulamaya konulacak olan zamlı Zorunlu Trafik Sigortası'na son 1 gün kaldı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında 1 Mayıs itibariyle yeni tarife dönemi başlıyor. Buna göre zorunlu trafik sigortası aylık prim artışı oranı yüzde 1.5'ten yüzde 2.25'e çıkarılacak.

'Zorunlu Trafik Sigortası' fiyatlarında 1 Mayıs itibarıyla yeni tarifeye geçilecek. Bu kapsamda otomobiller için 1'den 7'ye kadar olan her basamak için azami prim tutarları aylık yüzde 2.25 oranında artacak.

Trafik sigortasında fahiş fiyat artışlarını kontrol etmek için 12 Nisan 2017 itibarıyla 'tavan fiyat' uygulamasına geçilmişti. Yani sigorta bedelleri illere ve basamaklara göre belli tutarların üzerine çıkamıyor. Bu tavan fiyat aylık güncelleniyor.

31 Aralık 2021'e kadar tavan fiyatlardaki bir önceki aya göre artış yüzde 1'di. Şubat 2022 itibarıyla artış katsayısı yüzde 1.50 olarak uygulanmaya başlamıştı. Karar geçen yılın son gününde Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmıştı.

Değişiklikle ayrıca 1 Şubat 2022'den itibaren Zorunlu Trafik Sigortası tarifelerinde, tek seferlik yüzde 20 artış yapılmıştı. Aradan daha üç ay geçmeden tavan fiyat tarifelerine aylık yapılacak zammı tayin eden katsayıda yeniden artışa gidiliyor.

Sigorta Primleri Her Ay 2.25 Artırılabilecek
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) 13 Nisan 2022 tarihli genelgesinde azami prim tutarının Mayıs 2022 itibarıyla aylık yüzde 2.25 olarak artırılacağı belirtildi.

Açıklamada genelgenin 1 Mayıs 2022 itibarıyla geçerli olacağı ifade edildi. Yani sigorta şirketleri mayıs itibarıyla sigorta primlerini her ay yüzde 2.25 artırabilecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç