Araç Sahipleri Dikkat! 4 Katı Ücret İstenecek...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araç Sahipleri Dikkat! 4 Katı Ücret İstenecek...

Araç sürücüleri dikkat! Karayolları Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. İşte detaylar!

Taşıt 22 Tem 2022 20:02 0
Araç Sahipleri Dikkat! 4 Katı Ücret İstenecek...

Araç sürücüleri dikkat! Karayolları Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. İşte detaylar!

Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber duyuruldu. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işlettiği otoyollardan kaçak geçişler için yeni bir düzenlemeye gidildi.

İşte arabası olanların dikkat etmesi gereken detaylar…

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu altındaki otoyollardan kaçak geçişler için yeni çözümler üretiliyor. Bu kaçak geçişlerde ödeme süresinde değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemede 15 gün içerisinde yapılan ödemede sadece geçiş ücretinin alınmasına devam edilecek. 15 günün gecikmesi durumunda ise 45 güne kadar yapılacak ödemelerde geçiş ücretinin 2 katı alınacak. Diğer bir düzenleme de 45 günlük süreden sonra ödenmesi gereken para cezası 4 kat olarak belirlendi. Uygulama kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz tarihinden 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçiş ücretleri için geçerlidir. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenlemeye gitti.

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresinde değişiklik yapıldı. Konuyla ilgili ayrıntıları aktaran CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu bilgileri verdi; "Kaçak geçiş ücretlerinde değişiklik yapıldı. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü işletiminde bulunan otoyollardan 5 Temmuz tarihinde ödemesiz geçiş yapıldı.

Ödemesiz tarihi ödemesiz geçiş tarihini takip eden 15 gün içerisinde yapılacak ödemelerde yalnızca geçiş ücreti isteniyor. Ancak 15 gün içinde geçiş ücretinin ödenmemesi durumunda geçiş ücretinin 4 katı tutarında idari ceza verilmek zorunda kalınacak.

FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ 30 GÜNDEN SONRA UYGULANACAK

15 günlük süreyi izleyen 30 günlük süre ödenmemesi durumunda geçiş ücretleri ile geçiş ücretinin 1 katı tutarında idari para cezası ödenecek. Yeni düzenlemede 15 gün içerisinde yapılan ödemede yalnızca geçiş ücretinin alınması uygulaması sürecek. 15 günlük sürenin gecikmesi durumunda 45 güne kadar yapılacak ödemelerde geçiş ücretinin 2 katı para istenecek.

Bir diğer düzenleme ise 45 günlük süreden sonra ödenmesi gereken para cezası 4 kat olarak uygulanacak. Uygulama kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz tarihinden 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçiş ücretleri için geçerlidir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç