Araç Muayene Ücretine Büyük Zam Yolda: İşte Beklenen Yeni Ücret
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araç Muayene Ücretine Büyük Zam Yolda: İşte Beklenen Yeni Ücret

Araç muayene ücretlerine büyük zam yolda. İşte son verilere göre beklenen YDO oranı ve yeni ücretler.

Taşıt 12 Ekim 2022 10:17 1
Araç Muayene Ücretine Büyük Zam Yolda: İşte Beklenen Yeni Ücret

Araç muayene ücretine büyük zam geliyor.

Gelecek ay açıklancak enflasyon rakamları ile birlikte 2023 yılı için yeniden değerleme oranı belli olacak. Şimdiye kadar açıklanan enflasyon ve Ekim ayı enflasyon beklentisi ile birlikte yeniden değerleme oranının yüzde 120 seviyesinde gelmesi bekleniyor. 

Bu rakam birçok şeyi etkileyecek. Öncelikle devletin kestiği tüm trafik cezaları yeniden değerleme oranı üzerinden zamlanacak ve geçerli olacak. Bunun yanı sıra harçlar, ehliyet, pasaport gibi değerli kağıtların da ücretleri yeniden değerleme oranında zamlanacak. 

ARAÇ MUAYENE ÜCRETİNE ZAM GELİYOR

2022 yılında araç muayenesi yapacak vatandaşlar 507 TL'lik bir ödeme yapmak zorunda. 2023 yılında ise yeniden değerleme oranında bu oran arttırılacak. Bu oranda yapılacak artırım ile birlikte yeni dönem araç muayene ücretleri 1115 TL seviyesine çıkacak. 

B SINIFI EHLİYETE DE BÜYÜK ZAM YOLDA

Bu sene 1116 TL seviyesinde olan B sınıfı ehliyet harcı, yeni yıl zammı ile birlikte 2 bin 469 liraya çıkacak. Buna ek olarak Aralık ayında sürücü kurslarının ücretlerine de zam gelecek. Bu zamla birlikte ehliyet almanın maliyeti katlanarak artacak. 

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 2023 yılı için yeniden değerleme oranı netleşecek. Yüzde 120 civarında gelmesi beklenen yeniden değerleme oranı, 3 Kasım 2022 tarihinde belli olacak. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bu tam bir soygun