Araç Kullanan Herkesi İlgilendiriyor! İçişleri Bakanlığı Trafikte Yeni Dönemi Başlatıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araç Kullanan Herkesi İlgilendiriyor! İçişleri Bakanlığı Trafikte Yeni Dönemi Başlatıyor

İçişleri Bakanlığı milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren gelişmeyi duyurdu. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberler 26 Ekim 2022 20:21 1
Araç Kullanan Herkesi İlgilendiriyor! İçişleri Bakanlığı Trafikte Yeni Dönemi Başlatıyor

İçişleri Bakanlığı milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren gelişmeyi duyurdu. Bu kapsamda en çok kaza yapan kusurlu 5 bin sürücüye sürüş kuralları dersi verilecek. Kazaya karışan araçlara ise özel denetimler düzenlenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanlığının 2023'e ilişkin Yıllık Programı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığı trafik kazası kaynaklı ölümlerin en aza düşürülmesi için harekete geçti. Bu kapsamda can kayıplarının önlenmesi için yeni denetim ve eğitim uygulamaları hayata geçirilecek.

80 MİLYON ARAÇ VE SÜRÜCÜYE PLANLI DENETİM KAPSAMINDA TRAFİK DENETİMİ

2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi'nin ikinci uygulama adımı 2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı, paydaş kurumlarla hazırlanacak.

En üst seviyede trafik güvenliğinin sağlanması için yol teknolojilerindeki gelişmelerden da faydalanılacak. Trafik güvenliği konusunda yol kullanıcıları bilinçlendirilecek. 80 milyon araç ve sürücüye hedef planlı denetimler kapsamında trafik denetimi yapılacak.

EN ÇOK KAZA YAPANLARA EĞİTİM VERİLECEK

Trafik kazasından kaynaklanan can kayıplarının yüzde 8,3'e düşürülmesi için en çok kaza yapan kusurlu sürücülerden 5 binine "Güvenli Sürüş Kuralları Eğitimi" verilecek. Bu kapsamda 3 eğitim filmi hazırlanıp bu eğitimlerin sosyal medya üzerinden kullanılması sağlanacak.

KÜÇÜK YAŞTA EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Trafikte güvenli davranma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bireylere küçük yaşta trafik güvenliği eğitimlerine devam edilecek.

ARACA GÖRE ÖZEL DENETİM

Kazalara karışan araç türlerinin istatistiki bilgilerin çıkarılıp bu araçların kaza analizlerine göre özel denetimler yapılacak.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Geç bile kaldın geç