Araba tamir fiyatlarına rekor zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araba tamir fiyatlarına rekor zam

Araç tamir ücretlerine son bir yılda gelen yüksek zamlar nedeniyle vatandaşlar, arabası tam bozulana kadar tamirciye gitmiyor.

Taşıt 21 Ocak 2023 10:17 0
Araba tamir fiyatlarına rekor zam

Araba tamir fiyatları rekor kırdı.

Sanayilerde yedek parçalara, sıfır ürünlere ve lastik başta olmak üzere her şeye zamlar geldi. Geçen seneye göre hemen hemen her şeyin fiyatı 2 kat zamlanırken vatandaşlar, aracını tamirciye götürmeye korkar oldu. Araç gittiği sürece tamirciye gitmeyen vatandaşlar, büyük sıkıntılar yaşıyor.

Oto sanayi esnafı yaptığı açıklamada, araç sayısındaki artışla birlikte tamirciye gelen kişi sayısının da arttığını, ancak birçok kişinin fiyat sorduktan sonra geri çıktığını , araç gidemeyecek duruma gelene kadar arabasını kullanmaya devam ettiğini söyledi. Yapılan açıklamada, "Yeri geliyor satmamız gerekenin altında fiyat veriyoruz ama dükkandan geri çıkıyorlar. İş yok güç yok. Müşterilere alt fiyattan tamir yaptığımızı söylüyoruz ama yine de pazarlık yapıyorlar. Başka dükkanlarda fiyatlar ya 50 TL yükseliyor ya da azalıyor. Parça fiyatları, benzin, mazot fiyatları artmadan önce herkesin işi iyiydi. Bu kalemler artınca otomatik olarak parça fiyatları da arttı. Böyle olunca alt fiyattan da veremiyorsun. Müşteriler dükkana gelince pazarlık yapıyor ama benzin alırken yapmıyor. İnsanların parası yok araçlarını tamir etmeye. Fren kopana kadar gidiyor ne yapsın? İnsanlar kirasını ödeyemiyor ki sıra araçlarını tamir etmeye gelsin"

ÖNCE FİYAT SONRA SORUN

Artık vatandaşların araç tamirinde aracın sorununu söylemeden önce hemen fiyat sorduğunu söyleyen oto sanayi esnafı, araç çalıştığı sürece vatandaşların sanayiye gelmekten kaçındığını söyledi ve "Aracın çalışmasını engelleyen bir sorun olmadığı sürece insanlar oto sanayine gelmeyi erteliyor" dedi.

Kur nedeniyle yedek parçaların, yurt dışından gelen parçaların ciddi oranda arttığını söyleyen esnaf,  Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, "İnsanlar artık araç muayenesi gününe kadar bir şekilde araçlarını kullanmaya devam ediyorlar. 'Araç çalıştığı sürece sıkıntı yok' diye düşünüyorlar. Ama küçük gibi görünen bir sorun zaman geçtikçe aracın tamamını etkiliyor. İnsanlar araçlarındaki sorunu anlatmadan önce fiyat almak için dükkan dükkan geziyor. Fiyatları duyan geri çıkıyor. İndirimi de bir noktaya kadar yapıyorsun. Yurt dışından gelen parçaları satın almak kur yüzünden zorlaşıyor. Kimse karını hesaplamadan işe başlamıyor. İnsanlar nasıl geçim derdiyle uğraşıyorsa, biz de dükkanın kirası, çalışanların maaşları için bir şekilde paramızı çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç