Araba Almak İsteyenlerin Canını Sıkacak Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araba Almak İsteyenlerin Canını Sıkacak Haber

Son dakika haberi: Otomobil almayı planlayan vatandaşları ilgilendiren üzücü bir son dakika açıklaması geldi.

Taşıt 9 Mayıs 2022 17:18 0
Araba Almak İsteyenlerin Canını Sıkacak Haber

Sıfır araba alacakların canını sıkacak haber geldi.

Bu sene ve gelecek sene araba alma planı yapan vatandaşları üzen son dakika açıklaması geldi. ODD Başkanı Ali Haydar Bozkurt yaptığı son dakika açıklamasında fiyatların bu sene de gelecek sene de ciddi oranda artacağını söyledi. 

HAYAL OLDU

Ülkemizde araba almak , her geçen gün daha da zorlaşıyor. Özellikle son dönemlerde gelen zamlarla birlikte düşük gelirli ve orta gelirli vatandaşların araba alması hayal oldu. Ancak borca giren ,kredi çeken vatandaşlar , ikinci el araba alabiliyor. Sıfır arabalarda ise en ucuz arabalar 300 bin liradan başladığı için vatandaşlar alamıyor. 

YÜKSELİŞ NEDENLER

Dünyada fiyatların yükselmesinin iki nedeni , ülkemizde ise bu iki nedene ek olarak 1 neden daha var.

Araç fiyatlarının artmasında ilk neden savaş. Savaş nedeniyle hammadde fiyatlarında ciddi artışlar meydana geldi. Enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar fiyatlara yansıdı ve araç fiyatları son aylarda arttı.

İkinci neden ise çip krizinin hala devam etmesi. Çip krizi nedeniyle birçok otomotiv şirketi daralmaya gitti ve daha az araba üretmeye başladı. Talebin aynı olması ancak sayının azalması sonrası fiyatlar yükselmeye başladı.

Türkiye'de fiyatların yükselmesinin nedeni ise bu 2 nedene ek olarak döviz kuru. Döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle son 1 yılda araç fiyatlarında ciddi artış meydana geldi.

ARABA ALACAKLARIN CANI SIKILACAK

Otomotiv Distribütörleri Derneği'ndan fiyatlarla iligli bir son dakika açıklaması geldi. ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt yaptığı açıklamada , ykselen fiyatların önüne geçilemediğini, fiyatların artmaya devam edeceğini söyledi.

Habertürk'e açıklamalarda bulunan Bozkurt, bu senenin kalan günlerinde fiyatların daha da artacağını söyledi. Sektörün savaş nedeniyle zora girdiğini söyleyen Bozkurt, yüksek enflasyonun görüldüğü ülkemizde maliyetlerin gittikçe arttığını , bunun da fiyatlara zam olarak yansıyacağını söyledi. 

Bozkurt yaptığı açıklamada, "Bugün baktığımız zaman arz ve lojistik kaynaklı problemlerin arttığını görüyoruz. Bu problemler daha kompleks, karmaşık ve büyümüş durumda. Bu sene dünya genelinde yapılan tahminler normal şartlara göre 3-5 milyon adet aracın üretilememesi sonucunu doğuracağını gösteriyor. Arz kaynaklı problemler önümüzdeki seneye de sarkacak." dedi.

PARANIZ VARSA BİLE ARABA BULMAK ZORLAŞACAK

Bozkurt açıklamasının devamında vatandaşların araba bulmakta bile sıkıntı çekeceğini söyledi.

Bozkurt vergilerin düşürülmesi, KDV MTV ve akaryakıt destekleri ile sektörün yeniden canlandırılabileceği açıklandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç