Araba Almak İsteyenlere Kötü Haber: Bankaların Taşıt Kredisi Faiz Oranları Yükseldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araba Almak İsteyenlere Kötü Haber: Bankaların Taşıt Kredisi Faiz Oranları Yükseldi

Araba almak isteyenleri üzen bir son dakika haberi geldi. Yapılan açıklamada taşıt kredisi faiz oranlarının değiştiğine, kredi faizlerinin arttığına yer verildi.

Taşıt 10 Haz 2022 21:36 0
Araba Almak İsteyenlere Kötü Haber: Bankaların Taşıt Kredisi Faiz Oranları Yükseldi

Araba almak isteyenlere kötü haber: Kredi faiz oranları yükseldi.

Araba almak isteyen vatandaşlara kötü haber geldi. Gelen son dakika bilgisine göre kredi faiz oranlarında yükseliş olduğu öğrenildi.

Dünya'dan Aysel Yıldız bugün kaleme aldığı yazısında, senenin ilk 5 ayında araç fiyatlarına yüzde 30'dan fazla zam geldiğine yer verilirken otomobil pazarına ve araba almak isteyen vatandaşlara bir darbe daha geldiği öğrenildi. BDDK tarafından gece yarısı açıklanan bireysel ihtiyaç kredisi kullanımı düzenlemesinin, krediye yönelen vatandaşların finansmana erişimi kısıtlayacağına yer verildi. 

Merkez Bankası'nın TL cinsinden ticari nakdi kredilere yüzde 10 seviyesinde gelen zorunlu karşılık oranını yüzde 20 seviyesine yükseltmesi taşıt kredisi faizlerini yukarı yönlü çıkardı. Talep arzın çok gerisinde seyrederken bunun satışlara etki edeceği bildirildi. 

KREDİ KARTLARINDA ASGARİ ÖDEME TUTARI ARTTIRILDI

Daha önce 25 bin liradan düşük limitli kredi kartlarının asgari ödeme tutarı yüzde 10'du. Ancak dün yapılan düzenlemeden sonra asgari ödeme tutarı iki kat arttırıldı ve artık en az ödenecek tutarı belirten asgari ödeme tutarı yüzde 20'ye çıkarıldı. 25 bin liranın üzerinde limiti olan kredi kartları için de asgari ödeme tutarı yüzde 40 seviyesine çıkarıldı. 

İHTİYAÇ KREDİSİNDE DÜZENLEME

Dün akşam yapılan açıklamada ihtiyaç kredisi vadelerinde düzenleme yapıldığına yer verildi. 50 bin ile 100 bin arasındaki krediler için vade sayısı en fazla 24, 100 bin liranın üstü için vade sayısı 12 olarak sınırlandırıldı. 50 bin liranın altında kredi çekeceklere ise 36 aya kadar vade seçeneği ile kredi verileceği açıklandı. 

TAŞIT KREDİLERİ ARTIŞA GEÇTİ

Vavacars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında kredili satışların son dönemlerde azaldığını, bu adımla birlikte biraz daha azalacağını söyledi. 

Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Alp Gülan ise konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "BDDK'nın düzenlemesi taşıt kredisini içermediğinden etkisi sınırlı olacaktır. Ancak, yeni ekonomik tedbirler kapsamında açıklanan bir diğer karar da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk lirası cinsinden ticari nitelikteki nakdi kredilere yüzde 10 düzeyinde uygulanan zorunlu karşılık oranını yüzde 20'ye yükseltmesi oldu. Dolaysıyla maliyetler arttığı için O yüzden ticari krediler çok arttı. Taşıt kredi faiz oranları bugün yükselişe geçti. Neredeyse yüzde 3'lere geldi. Bu durum hem sıfır hem de ikinci el araçlarda tüketicinin finansmana erişimini zorlaştıracak" ifadelerini kullandı. 

BANKALARIN TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi faiz oranı: 1.59

Akbank taşıt kredisi faiz oranı: 1.99

Türkiye İş Bankası taşıt kredisi faiz oranı: 2.05

ICBC Bank Taşıt kredisi faiz oranı: 2.07

Yapı Kredi Bankası taşıt kredisi faiz oranı: 2.09

QNB Finansbank taşıt kredisi faiz oranı: 2.45

Fibabanka taşıt kredisi faiz oranı: 2.45

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç