Araba Almak Artık Hayal Bile Değil: Taşıt Kredisinde Aylık Ödenecek Tutar Dudak Uçuklattı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araba Almak Artık Hayal Bile Değil: Taşıt Kredisinde Aylık Ödenecek Tutar Dudak Uçuklattı

TAŞIT KREDİSİNDE FAİZ ORANLARI VE ARACIN FİYATINA GÖRE VERİLECEK KREDİ ORANI TEPKİ ÇEKİYOR.

Taşıt 25 Eylül 2022 15:41 0
Araba Almak Artık Hayal Bile Değil: Taşıt Kredisinde Aylık Ödenecek Tutar Dudak Uçuklattı

"Zaten çekemiyorsun: Taşıt Kredisi çeksen bile ödeyemezsin"

Kredilere ulaşım son dönemlerde sıkıntı. Birçok banka taşıt ve konut kredilerinde ciddi bir kısıtlamaya gitti ve artık tabiri caizse çok zor kredi veriyorlar. Kredi verilse bile eskisi gibi yüksek seviyelerde değil çok daha düşük seviyelerde kredi veriliyor. Tabi bu durum da konut ve araç satış istatistiklerine yansıyor. 

Son iki aydır hem taşıt hem konut piyasasında ciddi düşüşler var. Konut satışlarında sosyal konut detayı satışları ciddi sayıda azaltırken taşıtta kredi konusu taşıt satışlarını vurdu. Bankalar hem çok zor kredi veriyor hem de verdikleri kredileri çok yüksek faiz oranları ile veriyor hem de araç fiyatının azına kredi çıkıyor. 

Gazeteci Emre Özpeynirci konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Krediye ulaşım zor ama ulaşsan ne olacak ki; hem faizler çok yüksek hem de aşağıdaki oran ve vadeler güncellenmeye muhtaç." dedi ve otomobil fiyatına göre bankaların verdiği maksimum kredi oranlarını şu şekilde paylaştı:

Otomobil fiyatı;  

400 bin TL'ye kadar %70 kredi, 48 ay vade,
400- 800 bin TL'ye %50 kredi, 36 ay vade,
800-1.2 milyon TL'ye %30 kredi, 24 ay vade.

TAŞIT KREDİSİ FAİZLERİ NE KADAR?

Taşıt kredilerine baktığımızda en ucuz krediyi 2.05 faizle Akbank'ın verdiği görülüyor. 500 bin lira çekmeniz durumunda aylık taksit ödemesi 36 ay vadede 16 bin 875 lira, toplam geri ödeme ise 609 bin 523 lira.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç