Araba Alımı Satımında Yeni Dönem Başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araba Alımı Satımında Yeni Dönem Başlıyor

Taşıt alımı satımında yeni dönem saatler sonra başlıyor. İşte 15 Eylül'den sonra geçerli olacak düzenlemenin detayları.

Taşıt 14 Eylül 2022 13:01 3
Araba Alımı Satımında Yeni Dönem Başlıyor

Araba alımı satımında yeni dönem başlıyor.

Ticaret Bakanlığınca bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada taşıt alımında yeni dönem için saatler kaldığı , 15 Eylül 2022 tarihinden sonra araba alımında kısıtlamaların geleceğine yer verildi. Söz konusu açıklamada, 16 Ağustos 2022 tarihinden önce ikinci el motorlu kara taşıtı alımı satımı yapanların adına tescil edilen araba , arazi taşıtlarının satışına kısıtlama geleceğine yer verildi. Söz konusu kısıtlama ile 15 Eylül Perşembe tarihinden sonra artık galericiler olarak adlandırılan bu gruptaki vatandaşların aldıkları sıfır aracı 6 ay ve 6 bin km geçmeden satamayacaklar.

Geçen ay Resmi gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişiklik ile söz konusu düzenlemenin 15 Eylül'de başlayacağı ve artık galericilerin 6 ay 6 bin km geçmeden aldıkları sıfır aracı satamayacaklarına yer verildi.

ARAÇ UBLUNURLUĞU ARTIYOR, İKİNCİ EL FİYATLARI DENGELENİYOR

Bu düzenleme sonrası sıfırı zor bulunan araçlarda artık rahatlama olduğu ve araç bulunurluğunun arttığına yer verildi. Bununla birlikte ikinci el araçlarda da yüzde 7'lere varan indirimler olduğu belirtildi. 

NOTERDE İZİN YOK

6 ay geçmeden satışa noter sistemi izin vermeyecek. 6 bin km ise ekspertiz raporu ile kanıtlanacak ve ancak bu şekilde satış işlemi gerçekleşebilecek. 6 bin km olmayan aracın satışının tespit edilmesi durumunda ciddi cezaların geleceği açıklandı.

NE ZAMANA KADAR?

Söz konusu düzenlene 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak ve 1 Temmuz'da kalkacak. Sizce bu düzenleme iyi mi oldu kötü mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
O zaman sende galericilik yapıyorsun demektir😊 amaç o zaten kayıt dışı al satın önünü kesmek faiş fiyatların önlemek..? fiyatlar nasıl bu kadar arttı sanıyorsunuz...bı düşünün..!?????
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Galerici Olmadığın Süre Şahsi araç alım satımlarda geçerli değil sanırım.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belki ben aldığım aracı 3 ay sonra değiştirmek istiycem ne alaka