Apple Tasarımı Değiştirdi: Yeni iPhone 14 Böyle Görünecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Apple Tasarımı Değiştirdi: Yeni iPhone 14 Böyle Görünecek

Son dakika haberi: Yeni iPhone modellerinin nasıl görüneceği belli oldu. iPhone 14'ün ilk görüntüleri sonunda geldi.

Bilim ve Teknoloji 30 Mayıs 2022 16:18 2
Apple Tasarımı Değiştirdi: Yeni iPhone 14 Böyle Görünecek

iPhone 14'ün görüntüsü belli oldu.

Son dönemlerde çentikli ekran görüntsünden birçok firma vazgeçerken Apple, bu görüntüden vazgeçmiyordu. Son gelen görüntülere göre Apple, iPhone 14 serisinde bu görüntüden vazgeçecek. Gelen yeni telefonun görüntüsüne baktığımızda tasarımın tümden değiştiği görüldü.

ÇEntikli ekrandan vazgeçmeyen Apple, geçen sene çıkardığı iPhone13 model telefonda çentiği biraz daha küçültmüş ,  ancak çentikten vazgeçmemişti. iPhone 14 Pro'nun görüntüsüne baktığımızda ise Apple'ın çentikli ekran görüntüsünden vazgeçtiği ve delikli ekran kullanacağı öğrenildi.

3 bucuk ay sonra, Eylül 2022'de yeni telefonu tanıtıma hazırlanan Apple'dan son dakika haberleri geldi ve iPhone 14'ün yeni render görüntüleri oluşturulduğu öğrenildi. Gelen son görsellerde iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde muhtemelen tasarımın aşağıdaki şekilde olacağı bildirildi:

Görüntülere baktığımızda 2022 yılının modellerinden amiral gemisi olarak bilinen iPhone'un Face ID sensörlerini ve bir de selfi kamerasını barındırmak için biri hap şeklinde oval, diğeri yuvarlak olmak üzere iki delikle geleceği sızdırıldı.

Eğer sızdırılan bu görüntülerdeki gibi olursa Apple, 2017 yılındna bu yana kullanılan çentikli modellerden vazgeçmiş olacak. iPhoneX ile başlayan çentikli telefonlar, yerini delikli ekranlı telefonlara bırakacak.

Telefonun arka tarafında baktığımızda ise modelde yeni 48 MP çözünürlüklü sensör ile birlikte kameranın daha da büymesi bekleniyor. Bu yıl yapılan lansmanda rengin mor olduğu görüldü. 

EYLÜL'DE ÇIKACAK MODELLER

Apple, Eylül ayında aşağıdaki modelleri çıkaracak:

6.1 inç iPhone 14,

6.7 inç iPhone 14 Max,

6.1 inç iPhone 14 Pro

6.7 inç iPhone 14 Pro Max

Sizce yeni görüntü nasıl olmuş? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tek derdimiz iphone olsa keşke
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bana 5s ‘in kasasını anımsattı