AÖF sınavlarında kopya skandalı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AÖF sınavlarında kopya skandalı!

Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi sınavlarında kopya skandalı yaşandı. Yaşanan skandal kısa sürede yayıldı.

AÖF Haberleri 7 Haz 2023 22:56 3
AÖF sınavlarında kopya skandalı!

AÖF sınavlarında kopya skandalı.

Habertürk'te son dakika olarak çıkan haberde Anadolu Üniversitesi'nin geçen hafta sonu yapılan sınavlarında kopya skandalı yaşandığı bildirildi. Habertürk TV'den Gizem Türemen'in yayınladığı haberde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınavları sorularının Telegram gruplarında yayınlanan PDF'lerde sınavların cevap anahtarlarının yayınlandığı görülüyor.

150 LİRA PARA İSTİYORLAR

Bazı telegram gruplarının işi daha da ileri götürdüğü ve sınav sorularına ulaşmak isteyenlerden para istediği görülüyor. Yapılan paylaşımlarda bağış adı altında kişilerin 150 liralık para ödemesi yaptığı ve ödemeyi yapanların özel PDF gruplarına alındığı bildirildi. Gruplara alınan bu kişilere PDF'ler 150 lira karşılığında veriliyor. Bazı kişilerin ise gönderdikleri PDF'leri Euro kuruna bağladığı ve 6-7 Euro'ya satışa çıkardığı görülüyor.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA BAŞLATACAK MI?

Anadolu Üniversitesi'nin kopya skandalından sonra bir çalışma yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada sınavların başarısız sayılacağı durumlar şu şekilde paylaşıldı: " sınav sorularını ve cevaplarını başkasına göstermek, başkasıyla paylaşmak, kopyalamak, yayımlamak, başkaları tarafından yapılan bu tür eylemlere iştirak etmek, kendisi yerine başka birini sınava sokmak, soruların çözümünde başkalarından yardım almak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek, sınav sorularının tamamını ya da bir kısmını kopya etmek, fotoğraflarını çekmek, herhangi bir yolla çoğaltmak, paylaşmak ya da dijital ortamlarda yayımlamak, duyurulan ve bildirilen sınav kurallarını ihlal etmek"

Sizce sınavlar iptal edilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Bunlar yanlış ama biz kendi halkımızla ugrasiyituz neolcak sorular okadar zorki calisiyorum hakkinla paun alıyorum aban uazik degilmi benim gibilere
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Evet sınavlar iptal edilsin ve yeniden Sinav yapilsin
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Yalan bence haber çoğu insan derslerine çalıştı hakkımıza girmeyin