AÖF online sınavlarında kopya skandalı: İnceleme başlatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AÖF online sınavlarında kopya skandalı: İnceleme başlatıldı

AÖF online sınavları hakkında son dakika haberi geldi. Gelen haberde kopya incelemesi başlatıldığına yer verildi.

AÖF Haberleri 14 Haz 2023 11:45 11
AÖF online sınavlarında kopya skandalı: İnceleme başlatıldı

Kopya skandalı sonrası online AÖF sınavları hakkında inceleme başlatıldı. Peki sınavlar iptal edilecek mi?

Coronavirüs salgını ile birlikte hayatımıza birçok yeni şey girdi. Online sınavlar ve online eğitimler de AÖF sınavları sonrası gelen ve hayatımızda kalmaya devam eden uygulamalardan oldu. Deprem nedeniyle üniversiteler kapatılmış ve eğitimler ile sınavlar uzaktan yapılmaya başlanmıştı. Bu kapsamda AÖF sınavlarının da online şekilde yapılmasına karar verildi. Yapılan online sınavlar hakkında son dakika bilgisi geldi. Ntv'den Deniz Tüysüz bugün kaleme aldığı yazısında AÖF sınavlarında çekilen kopyalar nedeniyle inceleme başlatıldığına yer verildi.

Akıllı telefonlarda kullanılmakta olan mobil sohbet uygulamalarında kurulan gruplarda AÖF sınavlarında sorulan sorular ile cevapları paylaşılıyor. Paylaşılan PDF dosyalarında soruların tam metni ve cevapları birebir şekilde çıkıyor. Bununla birlikte kopya çeken öğrenciler, emeksiz şekilde 100 alırken kendi emeği ile çalışan öğrenciler, aldıkları yüksek notlara rağmen yükselen ortalama sayesinde düşük seviyede notlar alıyor ve ortalaması daha düşük oluyor.

Söz konusu gruplara bakıldığında bölüm bölüm ayrı kanallar açıldığı, bir de ana grup açıldığı ve soruların PDF'lerinin bu gruplarda paylaşıldığı görülüyor. Bazı gruplar ise artık paralıya geçti. 150, 200 lira karşılığında bu gruplara üye olabiliyor ve burada paylaşılan PDF'lerle birlikte tüm soruların doğru cevapları paylaşılıyor.

İNCELEME BAŞLATILDI

Ntv'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Anadolu Üniversitesi yönetiminin kopya iddiaları sonrası inceleme başlattığı öğrenildi. Başlatılan inceleme sonucu kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavlarının geçersiz sayılacağı belirtiliyor.

Sizce sınavların online yapılması doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

AÖF SINAV SONUÇLARI

AÖF sınav sonuçlarının gelecek hafta açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanınca haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Arkadaş bu ne densizlik 2 üniversite 3 yabancı dil bilenler sokaklarda boş dolaşıyor Bilmeden geçenler öğrenmeden sınıf geçen kendisini aldatır
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Senelerdir millet bedavadan açık lise diploması alıyor hadi onlarda iptal olsun göreyim sizi.sistem yapılırken sistem yapıcılar zaten biliyor ne gibi suistimal olacağını kapıyı açık bırakan mi yoksa hirsizmi suçlu yorum sizin
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Online olsun kopya çekenler tespit edilsin
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Daha sınavlar olmadan önce fakülteye online sınav olmasın dedik ama dikkate almadılar sonucun böyle olacağı belliydi çünkü daha önceki on line sınavdada böyle olaylar olmuştu
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Online olsun, kopya çekenler tespit edilsin