Annem karne hediyesi et aldı haberine inceleme başlatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Annem karne hediyesi et aldı haberine inceleme başlatıldı

Annem karne hediyesi olarak et aldı haberlerine inceleme başlatıldı. Konu ile ilgili Habertürk'ten son dakika açıklaması geldi.

Haberler 24 Ocak 2023 13:05 0
Annem karne hediyesi et aldı haberine inceleme başlatıldı

Karne hediyesi et haberine incelem başlatıldı.

Habertürk , geçen gün bir haber yayınladı ve Et Süt Kurumu'nda et fiyatları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu sırada işyerinde olan ve yeni karne aldığı görülen çocuğa soru soran muhabir, karne hediyesi ne aldığını sordu ve çocuk, “Annem karne hediyesi olarak et aldı” demişti.

Bu sözler sosyal medya üzerinde son günlerin en çok konuşulan konusu haline gelirken dün A Haber bir haber yayınladı ve çocuğun annesi ile röportaj yaptıklarını, haberin kasıtlı yapıldığını, muhabirin çocuğun kulağına eğilerek o şekilde cevap vermesini istediğini aktardı. Sabah ve A Haber, ‘ailenin zengin olduğunu, çocuğun aslında et değil tablet demek istediğini’ dediğini öne sürdü.

Bu olaylar sonrası Habertürk'ten bir son dakika açıklaması geldi ve şu ifadelere yer verildi:

“Habertürk TV’de 21 Ocak günü yayınlanan ve sosyal medyada çeşitli yönlerden tartışma konusu olan et fiyatlarına Et Süt Kurumu’nun (ESK) ithal et yoluyla fiyat müdahalesi haberinde kullanılan bir görüntü ve konuşmayla ilgili olarak haberde konuşan çocuğun ailesinin haberle ve muhabirimizle ilgili iddiaları Habertürk TV yönetimince değerlendirilmiş ve haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Doğru ve dürüst habercilik yapmak Habertürk açısından vazgeçilmez bir yayın ilkesidir. Bu ilke ışığında inceleme sonucunu kamuoyuna duyduğumuz sorumluluk ve saygı gereğince kısa sürede paylaşacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç