Anket Sonucu Açıklandı: Seçim İkinci Tura Kalırsa Kılıçdaroğlu Önde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Anket Sonucu Açıklandı: Seçim İkinci Tura Kalırsa Kılıçdaroğlu Önde

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım devam ederken , seçim anketleri yapılmaya başlandı. Son seçim anketinde ikinci tura iki aday kalırsa hangi adaya oy verecekleri sorusu soruldu.

Siyaset 28 Mart 2022 11:47 1
Anket Sonucu Açıklandı: Seçim İkinci Tura Kalırsa Kılıçdaroğlu Önde

Recep Tayyip Erdoğan mı Kemal Kılıçdaroğlu mu?


2023 yılı Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 15 ay kaldı. Her ne kadar son günlerde erken seçim olacağı iddiaları ortaya atılsa da henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmedi. AK Parti ile MHP ise seçimlerin zamanında yapılacağı açıklamalarını yaptı ve erken seçim için kapıların kapalı olduğunu dile getirdi. Her geçen gün seçimlere daha da yaklaşılırken anket şirketleri harekete geçti ve sokakta vatandaşın nabzını tutmaya başladı. Sokak sokak kapı kapı anket yapan şirketler, vatandaşlara hangi partiye, hangi adaya oy verecekleri sorusunu sordu. Son anket ise Gezici anket şirketinden geldi.


EN MERAK EDİLEN SONUÇ: CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ


2023 yılında yapılacak genel seçimlerde en merak edilen sonuç Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Cumhur İttifakı, adayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı. Millet ittifakı ise henüz adayını açıklamadı. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı ko9nuşulurken anket şirketleri bu durumu vatandaşlara sordu.


Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, yaptırdığı son anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada , seçimlerin ikinci tura kalması durumunda vatandaşların hangi adaya oy verecekleri sorusu soruldu. Ankette ikinci tura kalan iki ismin Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu olduğu da bildirildi.


Ankete katılanların yüzde 52.8'si Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söylerken yüzde 47.2'si ise Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söyledi.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
İkinci tura kalmaz bence reis yine birinci olur