Ankara'da Sürpriz Asgari Ücret Görüşmenin Ardından Türk-iş Başkanı Atalay'dan Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ankara'da Sürpriz Asgari Ücret Görüşmenin Ardından Türk-iş Başkanı Atalay'dan Açıklama

Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'la görüştü. Atalay, görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Çalışma Hayatı 16 Haz 2022 20:47 0
Ankara'da Sürpriz Asgari Ücret Görüşmenin Ardından Türk-iş Başkanı Atalay'dan Açıklama

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Ankara'da sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Temmuz ayı içinde asgari ücrete bir artış olması yönünde yeşil ışık geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Başkanı Atalay ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Atalay görüşmeden sonra, 'Güzel bir görüşme oldu' dedi.

Asgari ücrete ikinci zam tartışmaları gündemdeki yerini korurken, Ankara'da sürpriz bir görüşme kulisleri hareketlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme bir saatten fazla devam etti.

Görüşmeden sonra gazetecilere bir açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 'güzel bir görüşme' yaptıklarını belirterek şunları ifade etti:

"Asgari ücret bırakın aralık ayını haziran ayında bile insanlar alım gücünü kaybetti.

Güzel bir görüşme oldu, bazı işverenler asgari ücret artırılsın diyor, onların elini tutan mı var. Konuyla ilgili Çalışma Bakanlığı bir çalışma yürütüyor. Önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılacak. Toplumu memnun edecek bir açıklama olacağını düşünüyorum."

Asgari ücret yılbaşında yüzde 50,5 zamla 4 bin 253 TL'ye yükselmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" ifadesini kullanmıştı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya, "Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır" şeklinde yanıt vermişti.

Asgari ücrete zam açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç