Ankara'da Halk Ekmek Fiyatına Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ankara'da Halk Ekmek Fiyatına Zam

Ankara'da ekmek fiyatlarına yüzde 50 zam geleceği açıklandı. açıklama Ankara Büyükşehir Belediyesinden geldi.

Tarım 5 Ağu 2022 14:59 0
Ankara'da Halk Ekmek Fiyatına Zam

Son dakika: Ankara'da ekmeğe yüzde 50 zam geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre şimdi 2 liraya satışa sunulan halk ekmeğin fiyatında yukarı yönlü güncelleme yapılacağına yer verildi. 2 lira olan 250 gram ekmeğin fiyatı önümüzdeki hafta Pazartesi'den itibaren yüzde 50 zamla 3 lira olacak.

Söz konusu zam uygulaması 8 Ağustos 2022 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı ve günde 1 milyon üretimi yapılan halk ekmeğin , vatandaşın bütçesine önemli katkı sağladığına yer verildi. 

Maliyetlerin her geçen gün arttığı bugünlerde halk ekmeğine zam yapılmadığı ve un stoku bitene kadar zararına satışların yapıldığının belirtildiği açıklamada, son zamdan bugüne girdi maliyetlerine yapılan zamlara dikkatler çekildi. 

Söz konusu açıklamada , son zam yapılan tarih olan 2 Mart 2022 tarihinden bu yana;

Un fiyatına yüzde 80 zam yapıldı,

Maya fiyatına yüzde 81 zam geldi

Elektrik fiyatına yüzde 67 zam geldi

Doğalgaza yüzde 75 zam geldi

İşçiliğe ise yüzde 37'lik bir zam geldi.

Bunların yanı sıra nakliye büfe payı ve maliyetlerine de yüzde 39 zam gelirken amortisman ve bakım gibi diğer kalemlerde de yüzde 17 artış olduğuna dikkatler çekildi.

Konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Ankara Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kar elde etmeksizin ve maliyetine 3 lira olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL'ye satılmaktadır. Yeni uygulama İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacaktır."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç