Ankara'da 5, İstanbul'da 2 ilçe MHP'ye bırakılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ankara'da 5, İstanbul'da 2 ilçe MHP'ye bırakılacak

son dakika haberi: İstanbul'da 2, Ankara'da ise 5 ilçe belediyesi MHP'ye bırakılacak. Diğerlerinde AK Parti aday çıkaracak.

Siyaset 24 Ara 2023 0
Ankara'da 5, İstanbul'da 2 ilçe MHP'ye bırakılacak

Son dakika: Ankara'da 5, İstanbul'da 2 ilde MHP'ye verilecek.

Yerel seçimlere doğru gidilirken partilerin tadayları da belirlenmeye başlandı. Cumhur ittifakındaseçim hazırlıkları devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre partiler, iller ve ilçeler üzerinde anlaşmaya vardı. Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre hala MHP'nin yönettiği 10 il belediyenin yanı sıra Amasya, Bartın, Bayburt, Çankrı ve Erzincan, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kütahya ile Osmaniye'de AK Parti'nin aday çıkarmayacağı ve MHP'yi destekleyeceği, MHP'nin ise 18 ilde aday çıkarmayacağı, AK Parti adayı destekleneceği bildirildi.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ayrı ayrı aday çıkarılan, ancak CHP'nin kazandığı Artvin ile Kırşehir'de bu defa AK Parti adayı ile seçime gidilecek. Kayyum atanan yerlerde ise MHP, AK Parti'nin adayına destek verecek.

22 İLDE AYRI YARIŞACAKLAR

Muhalefetin oy oranının az olduğu yerler olan Kilis, Elazığ, Düzce, Gümüşhane, Niğde, Tokat, Yozgat, Sivas ve Aksaray'ın aralarında olduğu toplamda 22 ilde ise adaylar ayrı çıkacak.

İSTANBUL VE ANKARA BELLİ OLDU

En uzun görüşmeler ise Ankara ve İstanbul'da oldu. Gelen bilgilere göre İstanbul'da Beşiktaş ile Silivri'de MHP, diğer illerse ise AK Parti aday çıkaracak.

Ankara'da ise Etimesgut, Gölbaşı, Polatlı ve iki ilçede daha MHP adayı desteklenecek. Diğer ilçelerde ise AK Parti aday çıkaracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün yaptığı açıklamada İstaanbul ve Ankara adaylarının kısa zamanda açıklanacağını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç