Ankara- Yerköy- Kayseri YHT Ne Zaman Açılacak? Ankara- Kayseri YHT Bilet Fiyatı Ne Kadar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ankara- Yerköy- Kayseri YHT Ne Zaman Açılacak? Ankara- Kayseri YHT Bilet Fiyatı Ne Kadar?

Ankara - Kayseri hızlı tren hattı hakkında detaylar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar Ankara - Kayseri hızlı tren hattı kaç saat?

Haberler 23 Tem 2022 19:36 0
Ankara- Yerköy- Kayseri YHT Ne Zaman Açılacak? Ankara- Kayseri YHT Bilet Fiyatı Ne Kadar?

Ankara - Kayseri hızlı tren hattı ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından yakın araştırılıyor. Vatandaşlar Ankara - Kayseri hızlı tren hattı kaç saat? Ankara - Kayseri hızlı tren güzergahı haritası nedir? sorularına cevap arıyor. İşte Ankara - Kayseri hızlı tren hattı son durum...

Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki Yerköy YHT Garı ile Kayseri arasında yapılacak Yerköy-Kayseri yüksek standartlı demir yolu, tamamlandığında Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demir Yolu ile entegre olacak.

Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattın devreye girmesiyle mevcut konvansiyonel demir yoluyla 7 saat olan Ankara-Kayseri ulaşım süresi 2 saate inecek.

ANKARA-KAYSERİ HIZLI TRENLE KAÇ SAAT?

Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki Yerköy YHT Garı ile Kayseri arasında yapılacak Yerköy-Kayseri yüksek standartlı demir yolu, tamamlandığında Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demir Yolu ile entegre olacak. Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattın devreye girmesiyle mevcut konvansiyonel demir yoluyla 7 saat olan Ankara-Kayseri ulaşım süresi 2 saate inecek.

2003-2020 döneminde yılda ortalama 134 kilometre olmak üzere toplam 2 bin 149 kilometre demir yolu yapıldı. Bakanlık tarafından başlatılan demir yolu seferberliğiyle 91 bin 194 kilometre konvansiyonel ana hat, 1213 kilometre hızlı tren hattı olmak üzere toplam 12 bin 803 kilometre olan mevcut demir yolu ağına ek olarak 357 kilometre konvansiyonel ana hat, 3 bin 515 kilometre hızlı tren hattı çalışmaları devam ediyor, 6 bin 682 kilometre hatta ise etüt–proje çalışmaları yapılıyor.

ANKARA-YERKÖY-KAYSERİ YHT NE ZAMAN AÇILACAK?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temeli atılacak olan Ankara-Yerköy-Kayseri YHT hattının 4 yıl sonunda açılması bekleniyor.

ANKARA-KAYSERİ YHT BİLET FİYATI NE KADAR?

Ankara-Kayseri YHT bilet fiyatlarına dair şu anda birşey söylemek için oldukça erken. Ancak bilet fiyatlarının vatandaşın erişebielceği ücret seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç