Ankara Valiliği Açıkladı: Çiftçilere Zirai Don Uyarısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ankara Valiliği Açıkladı: Çiftçilere Zirai Don Uyarısı

Ankara Valiliği, yarın ve hafta sonu il genelinde hava sıcaklarının düşmesi nedeniyle zirai don riskine karşı uyarıda bulundu.

Haberler 20 Ekim 2022 17:21 0
Ankara Valiliği Açıkladı: Çiftçilere Zirai Don Uyarısı

Ankara Valiliği'ndan çiftçilere son dakika uyarısı geldi. Valilik kentte beklenen zirai don riskine karşı tarımsal faaliyetlerde bulunanları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Havaların soğuması ile birlikte çiftçilere tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı. Ankara Valiliği, yarın ve hafta sonu il genelinde hava sıcaklarının düşmesi nedeniyle zirai don riskine karşı uyarıda bulundu.

ANKARA VALİLİĞİ DON UYARISI

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, '21 Ekim Cuma günü ve hafta sonu, hava sıcaklıklarının düştüğü sabah ve gece saatlerinde ilimiz genelinde beklenen hafif zirai don riskinden dolayı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.' ifadeleri yer verildi.

Öte yandan bir uyarı da MGM'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, yarın ve hafta sonu hava sıcaklıklarının düştüğü sabah ve gece saatlerinde, Marmara Bölgesinin yüksek kesimlerinde hafif zirai don tehlikesi riskinden dolayı başta tarımsal faaliyetlerle ve bahçe tarımı ile uğraşan üreticiler ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç