Ankara İstanbul arasına Süper Hızlı Tren geliyor: Saatteki hızı kaç olacak, İstanbul Ankara arası kaç dakika olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ankara İstanbul arasına Süper Hızlı Tren geliyor: Saatteki hızı kaç olacak, İstanbul Ankara arası kaç dakika olacak?

Ankara İstanbul arasına süper hızlı tren geliyor. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında proje detaylarını aktardı.

Yaşam 12 Ağu 2023 09:03 0
Ankara İstanbul arasına Süper Hızlı Tren geliyor: Saatteki hızı kaç olacak, İstanbul Ankara arası kaç dakika olacak?

Ankara İstanbul arasına süper hızlı tren geliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında devam eden projeleri, yapılması planlanan projeleri duyurdu. Bakan açıklamasında İstanbul ile Ankara arasında yapılacak olan süper hızlı tren müjdeini de verdi ve iki megakent arasında seyahat süresinin olduça kısalacağını söyledi.

Ankara ile İstanbul arasındaki hızlı tren çalışmalaırnı aktaran Bakan Uraloğlu, gelecek sene tamamlanacak proje ile İstanbul ile Ankara arasında sürenin 150 dakikaya düşeceğini söyleyerek, "Önümüzdeki sene sonuna doğru bu iki noktadaki çalışmalarımız tamamlanacak ve İstanbul - Ankara arası 2.5 saate düşecek" ifadelerini kullandı.

SÜPER HIZLI TREN GELİYOR

Ankara'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Ankara'ya gitmek isteyen vatandaşlara Süper Hızlı Tren projesinin gündeme alınacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, proje ile ilgili talimatın doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini ve talimat sonrası proje çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

GÜZERGAH ÇALIŞMASI BAŞLADI

Bakan Uraloğlu, süper hızlı tren'in güzergahının neresi olabileceğine dair çalışmalar başlattıklarını söyledi.

SÜPER HIZLI TREN SAATTE KAÇ KM HIZ YAPACAK? ANKARA İSTANBUL ARASI KAÇ DAKİKAYA DÜŞECEK?

Yeni Süper Hızlı Tren'in saatte 350 kilometre hıza ulaşacağını söyleyen Bakan, sürenin 80 dakikaya düşeceğini söyledi ve "Bu projeyle iki il arası 80 dakika olacak. Muhtemelen iki istasyon olacak. Yeni bir güzergah olacak. Henüz proje aşamasına geçmedi ama güzergah olarak nerelerden geçeceğini tespit ettik" ifadelerini kullandı.

NE ZAMAN GELECEK?

Çalışmalar başladı. Güzergahın belli olması sonrası çalışmalar hızla başlayacak. Tarih henüz belli değil. Belirlenince haberdar olmak için uygulamamızı indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç