Anestezi Teknikerleri 2022 Yılında İlan Bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Anestezi Teknikerleri 2022 Yılında İlan Bekliyor

Anestezi Teknikerleri bize yolladıkları mesajlarda atama taleplerini iletti. İşte atama talepleri.

Yaşam 10 Mayıs 2022 19:30 0
Anestezi Teknikerleri 2022 Yılında İlan Bekliyor

Anestezi Teknikerliği mezunları Sağlık Bakanlığı'ndan ve Üniversitelerden atama bekliyor.

Her sene üniversitelerin Anestezi bölümlerinden yüzlerce kişi mezun oluyor. Sayıları binleri geçen mezunlar arasından her sene az sayıda yapılan atamalar ise , birçok adayın boşta kalmasına , mesleklerini yapamamasına neden olmaktadır. Özel sektörde iş bulamayan, bulsa bile düşük maaşlara , çok fazla çalıştırılan Anestezi Teknikerleri, devletten atama bekliyor. 

Sağlık Bakanlığı ile Üniversite hastaneleri bünyesinde kendilerine kadro bulabilen adaylar, Bakanlığın ve üniversitelerin yeterli sayıda bir atama yapmasını, atamaların bu sene yapılmadan yapılmasını istiyor.

Sosyal medya üzerinden @kamuhaberler1 adlı hesaplarımıza mesaj atan Anestezi Teknikerleri, atama beklediklerini söyledi. Bir Anestezi bölümü mezunu , yaşadığı mağduriyeti şu şekilde aktardı:

"Ben 2018 mezunu anestezi teknikeriyim ama sadece kağıt üstünde onlar bizden kpss gibi bir sınava girmemizi istiyorlar ben ve benim gibi bir cok sağlıkçı arkadaşım aylarca emek verdi ders çalıştı yüksek puan alırsak ataniriz diye düşündük ama yüksek puanlarla Atanamadik koca 2 senede sadece 2 alim yapıldı ben 81 puanla sınırda kaldım başka branslardaki arkadaşlarımız 90 87 85 gibi puanlarla atanamadi şimdi 2022 de tekrar sınava girmemiz gerekiyor çoğu kişi alim olacak diye sınava çalışmadı bu kadar kısa sürede ne konular yetişir yetişse bile psikolojik olarak çökmüş durumdayız yüksek alsak ne değişecek alim olmadiktan sonra ?

Ve şahsi olarak en büyük magdururiyetim 4 sene önce evlendim ve ben bu sınavı kazanmak için senelerce çocuk dusunmedim puanıma alımların olacağına guvenerek yolumu çizdim şimdi 3 aylık bir bebekle bu sınava tekrar çalışamam bu sınavı kazanmamak demek 2 koca sene daha kaybetmek okumuş biri olarak koca eline bakmak bu yaşta bebeğine gönlünden geçeni alamamak başkalarının eskileriyle büyütmek en büyük mağduriyetim o yüzden 2022 bütçesiyle bi alim daha olmak zorunda olmalı"

Düşük atama nedeniyle KPSS taban puanı yüksek kapatan Anestezi bölümünden yapılacak yeterli ve adil atama, adayların mağduriyetini giderecektir. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından talebinizi yazın ve mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç