Anadolu Efes (AEFES) Hissesinde Temettü Günü Fiyat Düzenlemesi Yapıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Anadolu Efes (AEFES) Hissesinde Temettü Günü Fiyat Düzenlemesi Yapıldı

Son dakika haberi: Aefes hissesinde bugün temettü günüydü. Temettüler dağıtıldı ancak fiyatta da düzenleme yapıldı.

Borsa 20 Mayıs 2022 12:44 0
Anadolu Efes (AEFES) Hissesinde Temettü Günü Fiyat Düzenlemesi Yapıldı

Son dakika : Anadolu Efes'in hisse fiyatında düzenleme yapıldı. Teorik fiyat hakkında sabah saatlerinde gelen açıklamadan sonra hissenin fiyatında dzüenleme yapıldı.

Anadolu Efes hissesinin ortakları, bugün Temettü hakkını kazanıyor. Şirketin yatırımcıları, bugün hisseleri kadar temettü ödemesi alacak. Bu temettü dağıtımı öncesi son dakika haberi gelmiş ve nakit temettü hakkı nedeniyle hissenin fiyatının açılışta düzenleneceğine yer verildi.

NAKİT TEMETTÜ VERİLECEĞİ ZAMAN DÜZENLEME OLUR

AEFES hissesinde bugün yaşanan yüzde 7 civarındaki kayıp yatırımcısını tedirgin ederken yatırımcılar, neden düşüşün yaşandığını araştırmaya başladı. Borsa İstanbul'da işlem görmekte olan şirketlerin , nakit temettü ödeme yapması halinde hisse fiyatlarında düzenleme yapılıyor.

TEMETTÜ NE KADAR?

Edinilen son dakika bilgilerine göre Anadolu Efes adlı şirket, yatırımcısına hisse başına 1 lira 8545 kuruşluk bir temettü ödemesi yapacak. Yani 100 hissesi olan bir kişi bugün Anadolu Efes şirketinden 185 lira 45 kuruşluk bir temettü ödemesi aldı. 

Öte yandan hissenin açılıştaki teorik fiyatının ise 28.386 TL seviyesinde olacağına yer verildi. 

KAÇLA KAPATMIŞTI?

Son seans Çarşamba günüydü ve Anadolu Efes hissesi Çarşamba gününü 28.31 seviyesinden kapatmıştı. Bugün açılışta 29,5 seviyesine kadar çıkan aefes hissesi, daha sonra yaşanan düşüş ile birlikte yüzde 7.21 değer kaybetti ve şu anda 28,04 seviyesinden işlem görüyor. 

TEMETTÜ NEDİR?

Borsada işlem gören şirketler, dönem dönem şirket karlarını ortakları ile paylaşır. Edilen kar hisse fiyatına bölünür ve yatırımcılara, hisselerine oranla para ödemesi yapılır.

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç