TYP işçileri süreklilik bekliyor: Gözler mecliste

TYP süresi doluyor. İşçiler düzenleme bekliyor.

TYP kapsamında kamuda çalışmakta olan on binlerce işçinin çalışma süresi doluyor. İşçilerin çalışma süresi dolarken işsiz kalacak vatandaşlar, yeni açılan meclisten bu kounda bir düzenleme beklediğini açıkladı. Sosyal medya üzerinde birleşen TYP çalışanları, geçim sıkıntısı çektiklerini, işe ihtiyaçları olduğunu ve bu nedenle çalışmaya devam etmek istediklerini söylüyor. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda TYP çalışanlarının sesini duyurmak için kaleme aldık.

HER SENE OKULLARA ALIM OLUYOR ZATEN

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 81 ildeki okullara her sene TYP kapsamında işçi alımı yapılıyor. Yapılan işçi alımında adaylar okulların açılmasından kapanmasına kadar geçici olarak istihdam ediliyor. Bu sene gelen düzenleme ile işçiler 15 tatilde bile çalıştırılmadı ve sömestr tatili öncesi çıkışları verilip okullar açılınca yeniden girişleri yapıldı.

TYP çalışanları, sadece okullar değil tüm kamu kurumlarına yapılan işçi alımlarının zaten her sene yapıldığını, sürekli işçi olarak yapılacak alım ile hem kurumlarda sürekliliğin sağlanacağı, hem de işçilere ekmek kapısı olacağı bildiriliyor. Bu taleplerini dile geitren personeller düzenlemenin hemen gelmesini istiyor.

MHP AÇIKLAMIŞTI

MHP'li vekiller, TYP çalışanlarına düzenleme açıklaması yapmıştı. Yeni yasama dönemi de başladı. Önümüzdeki günlerde TYP çalışanlarına düzenleme gelince haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.