Tarım Bakanlığı 10 Ülkede Arazi Kiralayıp Tarım Yapacak

Türkiye afrikada buğday ekecek.

Tarım ve ORman Bakanlığı KAynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre Türkiye, Afrika'dan 10 ülke ile anlaştığı ve arasaları tarım yapmak için kiralayacak. Ukrayna ile de bu konuda görüşmeye geçildiğini bildiren Tarım Bakanlığı yetkilileri, önümüzdeki günlerde bu konuya dair detayları paylaşacak.

TÜRKİYE'DE ÜRETİMİ ZOR ÜRÜNLER EKİLECEK

10 Afrika ülkesinde kiralanacak tarım alanlarında, Türkiye ikliminde yetişmeyen ürünlerin üretimi yapılacak. Edinilen bilgilere göre bu kapsamda daha önce iptal edilen Sudan'da 850 bin hektar arazinin kiralamasının yeniden yapılacağı öğrenildi. 

10 ÜLKEDE TARIM ARAZİSİ KİRALAYACAĞIZ

LAtin Amerika ve Afrika'da toplamda 10 ülkede kiralanacak tarım arazileri için görüşmeler başladı. Yapılan görüşmeler sonrası bu tarım arazileri kiralanacak ve buralara Türkiye tarım ürünü ekecek. Ekilen ürünler Türkiye'ye getirilip işlenecek ve satılmak üzere piyasaya sürülecek. 

VENEZUELLA'YA BUĞDAY EKECEĞİZ

Edinilen bilgilere göre Türkiye, Venezuella'ya buğday ekecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tarım Bakanlığı yetkilileri, “Türkiye’nin üretimi kendi ölçeğinde Türk halkına yeter ama ihracatı seçiyorsan, yurt dışında da kiralama yapmak gerekiyor. Oralara modern tarımı götürmek istiyoruz. Bakir tarım alanlarında üretim yapmak istiyoruz. Afrika’nın özellikle güneyinde çok ciddi alanda bakir alanlar var. Bu alanlarda üretim yapabilecek durumdayız” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde arazilerin kiralanma işlemleri yapılacak ve kiralanan arazilere ekim işlemleri yapılacak. Ekilen ürünler Türkiye'ye getirilecek.

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.