Son dakika: SEC davası sonrası kripto paralara bir darbe de Moody's vurdu

Kripto paralara bir darbe de Moody's'ten geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafındna bir son dakika açıklaması yapıldı ve kripto para piyasasını etkileyen bir karara imza atıldı. Söz konusu açıklamaya göre Moody's, Coinbase'in kredi notu hakkında bir güncelleme yaptı ve görünümü durağandan negatife çevirdi.

Söz konusu kuruluş, Salı günü Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu'nun Coinbase'e karşı açtığı davadan sonra kararı aldı. ABD'de açılan davada platformun bir komisyoncu, ulusal menkul kıymet borsası veya takas kurumu olarak kaybolmayarak Amerika menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini iddia eden davadan sonra Moody's tarafından bu karar alındı.

SEC'in iddialarının Coinbase'nin iş modeli ve nakit akışları üzerinde etkisinin belirsiz büyüklüğünün de altını çizen Moody's görünümü negatife çevirdi.

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s açıklamasına baktığımızda şirketin kredi notunun detaylarına da yer verildiği görüldü. Açıklamada Coinbase için mevcut kredi notları olan "B2" kurumsal aile notu ve üst düzey borç "B1" notunda ise herhangi bir değişkenlik yapmadı.. Her iki not da yatırım yapılabilir seviyenin altında “çöp” kredi kalitesini ifade ediyor.

DAVA SONRASI KRİPTO PARALAR ÇAKILDI

Davadan sonra kripto paralarda ciddi düşüş olmuştu. 28 binlerin üzerinde olan Bitcoin, şu sıralar 26 bin 479 dolar seviyesinde. 1900 dolar üzerinde seyreden Ethereum ise 1837 dolar seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara - Yatırım tavsiyesi değildir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.