Son Dakika Haberi: 3600 Ek Göstergede Kapsam Genişledi (Kimleri Kapsayacak , Ne Zaman Verilecek?)

Ek göstergede kapsam ve detaylar , formüller açıklandı.

3600 ek gösterge düzenlemesi bugünlerde açıklanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girmesi beklenirken Ntv, ek göstergenin kapsamı ve detayları hakkında önemli bir haber aktardı. Söz konusu haberde ek gösterge zammında son detaylara yer verildi. 

GÖRÜŞME DÜN YAPILDI

Edinilen bilgilere göre dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nureddin Nebati ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü ve masadaki olası formülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. 

3 FORMÜL ÜZERİNDE ANLAŞILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan 3 formül olduğu öğrenildi. Bu formüllerin detayları şu şekilde:

İlk Formül: Diğer iki formüle göre İlk formülde dar kapsamı olan bir ek gösterge düzenlemesi olduğu öğrenildi. 

Hazırlanan dar kapsamlı ek gösterge zammı formülünün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018 yılında açıkladığı polislere, öğretmenlere, hemşirelere ve din görevlilerine ek gösterge zammı verilmesi formülü oldu. Bu formülde 2008 öncesi memurların emekliliklere yönelik iyileştirme olacak. 

İkinci Formül: Diğer alternatifte ise tüm memurları içeren bir düzenleme yapılması isteniyor. Söz konusu düzenlemede tüm memurları içeren tazminat yansımasını arttıran, daha çok emekli aylığı ve ikramiyelerinin iyileştirilmesi olacak. 

Diğer formülün de yine buna benzer olduğu ancak ikinci formüle göre biraz dar kapsamlı olduğu öğrenildi.

ÜZERİNDE KARAR KILINAN FORMÜL

Ntv'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre ikinci formül üzerinde karar kılındığı öğrenildi. 4 meslek grubuna ek gösterge zammı geleceği, bu gruplar dışındaki kalan memurlara ise tazminat artışı yapılacağı öğrenildi. Böyle olursa polislerin, öğretmenlerin, din görevlilerinin ve hemşirelerin hem emeklilik maaşları hem de ikramiyeleri artacak. Bu meslek dışındakilerin ise emeklilik ikramiyelerinde artış olacak.

NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Düzenleme bu ay yasalaşacak ancak 2023 yılındna itibaren geçerli olacak. Tazminat düzenlemesinde ise, örnek vermek gerekirse 85 olan tazminat oranı 145'e çıkarılacak. 30 yıl çalışan memurun ikramiyesi 45 bin lira artacak.

Düzenleme açıklandığıda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.