Son dakika Euro kuru neden düşüyor 2023

Euro düşmeye başladı: Neden düşüyor?

3 OCak 2023 tarihi itibarıyla Euro kuru düşmeye başladı. Yeni yıla rekor seviyede başlayan ve 20 lirayı geçerek 20.03 TL seviyesini gördü. Rekor seviyenin görülmesinden sorna bugün sabah saatlerinden itibaren Euro kurunda hızlı bir şekilde düşüş görüldü. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) İdari Direktörü Kristalina Georgieva bir açıklama yaptı. Önceki gün açıklama yapan Kristalina Georgieva, küresel ekonominin "geride bıraktığımız yıldan daha zorlu bir yıl" ile karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. IMF’nin başındaki isim ABD, AB ve Çin'in aynı anda yavaşlaması nedeniyle dünya ekonomisinin üçte birinin resesyona girmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

Bu açıklamanın yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Joachim Nagel, yükselen fiyat beklentilerini frenlemek ve enflasyonu bankanın yüzde 2'lik hedefine döndürmek için ek önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

EURO KAÇ TL OLDU?

Sabah saatlerindne itibaren kademeli şekilde düşü,şe geçen Euro kuru, dakikalar içinde 19.78 TL'ye kadar geriledi. İşte euro kurunda yaşanan değişimin grafiği:

DOLAR KURU YÜKSELDİ

Sabah 18.70 TL seviyesinde seyreden dolar kuru , Euro'nun tam tersi yönünde yükselmeye başladı. Dolar 18.74 TL seviyesinde seyrediyor. 

GR4AM ALTIN REKOR KIRDI

Gram altında rekor üstüne rekor geldi. Gram altın 1113 TL ile tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Çeyrek altın ise 1810 TL'yi geçti.

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.