Son dakika: Erdoğan, ekonomiye neşter vuruyor: İşte ilk düzenlemeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye neşter vuruyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra ekonomiye neşter vurmaya hazırlanıyor. AK Parti -kulislerinde konuşulan son bilgilere göre öncelik enflasyonu düşürmek ve vatandaşların refah seviyesini artırmak.

ALIM GÜCÜ ARTIRILACAK

Emeklilerden öğrencilere, memurdan işçilere kadar birçok kesimin alım gücünü artırmak için yeni finansal düzenlemeler yapılacak. Maliye Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek düzenlemeler ile birlikte yediden yetmişe vatandaşın eli rahatlatılacak. Sıkılaşma devam edecek ve kamu harcamaları ciddi şekilde kısılacak.

Sıkılaşma tedbirleri öncelikle kamuda alınacak. Bunun yanı sıra vergide kayıt dışılığın üzerine gidilecek. Vergi kaçağı en aza çekilecek.

BÜTÇE DIŞI 1 KURUŞ ÖDEME YOK

Kamuda bütçe dışı bir kuruş ödeme olmayacak. Sadece tarımsal üretim ve nitelikli yatırımlar ile sulama ve baraj yatırımlarında kısıtlama olmayacak.

BELEDİYELERE DAHA AZ PARA VERİLECEK

Her kurum, bakanlık ve belediyeler, bütçelerinin dışına çıkamayacak. Belediyelere destekler sınırlandırılacak ve paralarını daha verimli kullanmaları konusunda uyarı yapılacak. Kamuda servis hizmeti kısıtlanacak ve araç alımı ile kiralanması da kısıtlanacak. Araç talebinde bulunanlara TOGG verilecek.

YENİ KAMU BİNASI YOK

Yeni kamu binası alınmayacak kamu binalarında tasarruf yapılacak. Bu konularda ödenek talebi reddedilecek. Odalardaki personel sayısı artırılarak yeni bina alımı kısıtlanacak.

TATİLE GEÇİT YOK

Seminer adı altında yurt içi ve yurt dışında tatile izin verilmeyecek. Seminerler kurumların kendi binalarında yapılacak. Yurt dışı toplantısına katılım mecburi ise sınırlı sayıda personel gidecek.

İhale yasasına da düzenleme gelecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.