Son Dakika: Enflasyonun Pik Yapacağı Tarih Açıklandı: Daha Gelmedi!

Enflasyon Türkiye'de ne zaman zirve yapacak?

Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş bugün kaleme aldığı yazısında enflasyonun Türkiye'de ne zaman zirve yapacağını söyledi. Aktaş açıklamasında dün açıklanan yıllık enflasyonun Ekim ayında daha da yükseleceğini ve Ekim ayında yüzde 83.45'lik enflasyonun yüzde 85-86'ya , daha sonra Kasım ayında zive yapacağını ve ondan sonra düşüşe geçeceğini söyledi.

Dün açıklanan enflasyon rakamları 400 civarında ürünün ortalaması heaplanarak belirleniyor.  Ama bazı şeylere çok daha fazla zam geldi ki bunlar her gün kullandığımız şeyler.

Ulaştırmada yüzde 117 seviyesinde zam gelirken, Gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 93 seviyesinde zam,  Ev eşyasında yüzde 90 seviyesinde, Konut harcamalarında yüzde 85 seviyesinde bir zam geldi.

ZİRVE KASIM AYINDA

Enflasyon rakamlarında zirvenin Kasım ayında geleceğini söyleyen Aktaş, 5 Aralık günü açıklanacak Kasım ayı enflasyonu ile yüzde 86-88 'leirn görünmesinin beklendiğini , bu tarihten sonra da Aralık ayı ile birlikte düşüşün olacağını söyledi. 

FAİZ SENE SONU YÜZDE 9

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün yaptığı açıklamada faizlerin daha da düşeceğini söyledi. Sene sonunda tek haneli bir faiz görülebilebileceği bildirildi. Bu açıklama sonrası beklentiler paylaşıldı. Daha sene sonuna kadar 3 faiz toplantısı var. Her ay 1 puanlık düşüş bekleniyor. Bu düşüşle birlikte faizlerin sene sonunda 9 puana çekilmesi bekleniyor.

İşte politika faizi, enflasyon ve dolar kuru tablosu:

Aktaş açıklamasında Kasım ayında pik yapacak enflasyonun Aralık'tan itibaren baz etkisi ile düşmeye başlayacağını söyledi.

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.