SON DAKİKA: Dolar / TL 16 Lirayı Geçti (Neden Yükseliyor , Tahminler)

Son dakika haberi: Dolar kuru 16 lirayı geçti.

Piyasalar güne hareketli başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 16 liraya kadar çıktı. Dün yaşanan gelişmelerin ardından yükselen dolar kurunda 16 lira seviyesi de yeniden görülmüş oldu. 

DÜN DÜŞTÜ

Önceki gün Kabineden enflasyona endeksli devlet tahvili açıklaması geleceği belirtilmiş, kulislerden gelen bilgide Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu açıklayacağına yer verilmişti. KAbineye saatler kala bu gelişme üzerine dolar kuru düşmeye başlamıştı. 15.93 TL seviyesinden düşen dolar kuru 15.70 TL'ye kadar geldi. Ancak kabineden böyle bir açıklama gelmemesinden sonra dolar kuru yeniden yükselişe geçti.

16 TL OLDU

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru şu sıralar 16,01 TL seviyesinden işlem görüyor. Dolardaki değişim grafiği şu şekilde:

Şimdi dolar kuru 15.9866 TL seviyesinden işlem görüyor. 

EURO KURU

Euro kurunda da yükseliş görüldü. Gelen son verilere göre 1 Euro kuru 17 lira 06 kuruş seviyesinde seyrediyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın 950 liranın üzerinde seyretmeye devam ediyor. Piyasalardan gelen son verilere göre 1 gram altın 951 lira seviyesinde seyrediyor. 

ENFLASYON ENDEKSLİ DEVLET TAHVİLİ HAZIR

Hükümete yakın Türkiye Gazetesi'nin dün aktardığı bilgide enflasyon endeksli devlet tahvilinin 23 Mayıs 'ta açıklanacağına yer verilmişti. Ancak bu haber yanlış çıktı ve kabineden bu konuda bir karar gelmedi. Öte yandan bazı kişilerin süper bono gelecek iddiaları da yanlış çıktı. Bu nedenle dolarda yaşanan düşüş , yerini yükselişe bıraktı. 

Geçen gün açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon endeksli devlet tahvilinin hazır olduğunu ve yakın zamanda bunun açıklamasını yapacaklarını söyledi. 

DOLARI DÜŞÜRÜR MÜ?

Aralık ayında gelen Kur Korumalı Mevduat hemlesi ile dolar kuru 18 liradan 11 liraya kadar düşürülmüştü. Enflasyon endeksli devlet tahvilinde de bu şekilde bir durum görünüyor. Ekonomistler , dolarda yeniden bir düşüş olabileceğini, ancak bunun da geçici olacağını söylüyor.

Nor: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.