Son dakika: Borsa neden yükseliyor, Banka hisseleri neden yükseliyor?

Borsa neden yükseliyor?

Son dakika haberi: Sabah saatlerinde güne yeşil başlayan borsada gündüz saatlerinde yatay seyir sürmüştü. Bir eksi bir artıda giden borsa, kapanışa doğru yönünü yukarıya çevirdi ve yükselmeye başladı. Özellikle kapanışa kısa süre kala borsada hızlı bir toparlanma görüldü ve yükseliş yüzde 3'ü aştı. Yaşanan yükselişten sonra en merak edilen konu borsanın neden yükseldiği, borsada yükselişip sürüp sürmediğini araştırmaya başladı. Peki borsa yükselecek mi? Borsa neden yükseliyor? İşte gelen son dakika bilgileri.

SON 1 AYDIR DÜŞÜYOR?

Son 1 aydır borsada düşüş devam ediyor. Bundan 1 ay önce 5092 TL seviyesinde olan Bist 100 endeksi en düşük dün 4400 TL seviyesine kadar geriledi. 1 aydır sürekli olarak gerileyen borsada grafik şu şekilde oldu:

BORSA NEDEN YÜKSELİYOR?

Borsada bugün hızlı bir yükseliş görüldü. Kapanışa doğru xu100 endeksi yüzde 3.33 yükseldi ve 4547 TL seviyesine kadar çıktı. Borsada yükselişin nedeni ise son günlerde yaşanan yükselişe seçim öncesi dur denmesi. Piyasalarda olumlu hava olmasının istenmesi nedeniyle borsada yükseliş olduğu belirtiliyor. Uzmanlar seçimlerin borsada ciddi bir etken olacağını bildiriyor. Seçimlerden sonra yeni tahminler geldiğinde finans7.com'da olacak. Haberdar olmak için takipte kalın.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finas7.com borsa hisseler ve piyasalar konusunda yatırım tavsiyesi vermez.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.