Son Dakika: Bitcoin ve Ethereum'da Yeni Yorumlar Yayınlandı, Tahminler Değişti

Kripto paraları merkez bankaları vurdu.

Merkez Bankalarının aldığı son kararlar, faiz artırımları, para sıkılaştırma hamleleri kripto paralar üzerinde baskıyı arttırıyor. Konu ile ilgili dünya Gazetesi'nden Berfin Çipa'ya konuşan Kripto Teknik Kurucusu Oytun Es; kripto paralraın Fed'den gelen kararlarla fiyatlandığını söyleyerek, “Kurumsal yatırımcılar kripto para piyasalarına girmeden evvel piyasa makroekonomik verilerden bu kadar çok etkilenmiyordu. Şu an kripto para piyasası tamamen Fed’den gelen faiz kararıyla fiyatlanma döngüsüne girdi. Bir süre daha bu durum devam etse de uzun vadede Bitcoin’in kaderinin Fed’in kararları ile şekillenmeye devam edeceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

PİYASA ARTIK NE ZAMAN FED'DEN ETKİLENMEYECEK?

Beincrypto Türkiye Araştırma Müdürü Sevcan Dedeoğlu ise kripto paralar, piyasalar, borsa üzerinde Fed etkisinin ne zaman sona ereceği konusuna değindi ve “Bitcoin ve kripto para piyasası kendine ait özgün bir hikaye bulsa pozitif ayrışabilir. Ancak parasal sıkılaşma devam ettiği müddetçe Bitcoin yeni hikaye bulamazsa olumsuz döngü içinde kalmaya devam edebilir. Bu demek değil ki hep satış eğiliminde olacağız. ABD seçim süreci ile birlikte ara dönem rallileri olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

YÜKSELEN ETHEREUM'DA FED'E ÇARPTI

Ethereum , son dönemlerde Merge ile fiyatlanıyor ve ivme almıştı. Ancak Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımından sonra kripto para piyasasında yaşanan düşüşte Ethereum da düşmeye başladı. Es bu konu ile ilgili, “Merge’ün fiyata etki edecek bir güncelleme olduğunu hala düşünüyorum. Önümüzdeki dört güncelleme de tamamlandığında Ethereum tüm zamanların zirvesini katlayarak yukarı çıkacak” dedi ve Ethereum grafiği ile ilgili, “Büyük bir kitle Ethereum’da bin dolar aşağısına işaret ediyor. Takip edeceğimiz ilk seviyeler için 850-938 bant aralığını alabiliriz. Güncellemeler tamamlandıktan sonra kurumsalların Ethereum’a ilgisinin artacağını bekliyoruz bu da hikayeyi olumlu yöne çevirebilir” değerlendirmesinde bulundu. 

KÖTÜ SENARYO 10 BİN DOLAR

Bitcoin haftalık grafiğine baktığımızda aşağıda ilk direnç seviyesinin 16 bin 400 , diğer diren çseviyesinin ise 12 bin 300 dolar olduğunu söyleyen Sevcan Dedeoğlu, “Sene sonu için traderlar ayı piyasası dönemini fiyatlıyor. Bitcoin opsiyon işlemlerinde 12 bin-10 bin dolar seviyesine doğru geri çekilen bir tahmin var. Olumlu senaryoda ise 18 bin ile 23 bin dolar bant aralığında kalabiliriz” dedi.

FİYATLARDA SON DURUM NE?

Kripto para piyasasından alınan son dakika bilgilerine göre kripto paralarda bugün de düşüş dvam ediyor. Bitcoin 18 bin 816 dolar seviyesinde seyrederken Ethereum 1293 dolar seviyesinde seyrediyor. BNB Coin 272 dolar, XRP ise 0.47 dolar seviyesinde.

Avax 17.14 dolar seviyesinde.

SOLANA ise 32.277 dolar seviyesinde seyrediyor.

Doge Coin ise 0.061935 dolar seviytesinde seyrediyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Yazımızda yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com emtia, borsa, kripto para, döviz konularında yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir.

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.