Sahibinden Kiralık Oda Fiyatları Rekor Kırdı

Eskiden ev kiralanan paraya şimdi oda kiralanamıyor.

Son dönemlerdeki kira artışları vatandaşlara oldukça zor günler geçirtiyor. Son 2 yılda rekor seviyelere kadar çıkan ev kira fiyatları asgari ücreti geride bıraktı. İstanbul ve Ankara'da asgari ücret seviyesinden kiralanan evler , evlenecekleri ve evi olmayanları kara kara düşündürüyor.

GENİŞ AİLE DÖNEMİ YENİDEN BAŞLADI

Eskiden yeni evlenen çiftler, bir süre aileleri ile kalarak ev masraflarından kısıyor ve borçlarını bitirdikten sonra kendi evlerini tutarak ya da satın alarak çıkıyordu. Kira zamlarının fahiş seviyelere ulaşmasına kadar bu adet artık kalmamıştı. Ancak son dönemlerde bu eski adet mecburi olarak geldi. Evlenen çiftler, fahiş kiraları görünce bir süre kendi aileleri ile aynı evi paylaşıyor. 

KİRALIK ODA FİYATLARI

Bazı ilan sayfaları üzerinden yayımlanan kiralık ilanlarına baktığımızda bazı fiyatların diğerlerine göre ucuz olduğu dikkat çekiyor. Ancak ilana tıklandığında bunun kiralık ev değil kiralık oda olduğu görülüyor. Dün açıklanan bir araştırma sonucunda , Kadıköy'de ortalama kiralık bir odanın fiyatının 3 bin liraya çıktığının tespit edildiği açıklandı.

Diğer illerimize baktığımızda ise Ankara'da kiralık oda fiyatlarının ortalama 1500 ile 2 bin lira arasında olduğu görülüyor. İzmir'de de kiralık oda fiyatlarının bu seviyede olduğu görülüyor. 

İşte o ilanlardan bazıları:

Eskiden ev kiralanan fiyatlara şimdi odaların bile zar zor kiralanması meselesi artık çözüm bekleyen çok önemli bir sorun. 

Siz ne kadara oturuyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak tepkinizi dile geitrebilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.