Mehmet Özhaseki: Herkes TOKİ evi almak için sıraya giriyor

TOKİ'den ev alabilmek için herkes sıraya giriyor.

Çevre ŞEhircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bir son dakika açıklamasında bulundu. Özhaseki yaptığı açıklamada TOKİ'nin ev kampanyalarına değindi.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan yeni Bakan Özhaseki, asrın en büyük felaketi ile karşılaştıklarını söyledi. 11 ilde yüzlerce belde ve köyün depremden ciddi anlamda etkilendiğini söyleyen Bakan Özhaseki, rakamların her geçen gün değiştiğini, şimdi toplamda 680 bin konut yapmaları gerektiğini söyledi. Bakan evlerin yanı sıra 170 bin işyeri ve depo ile ahır inşaa edileceğini söyledi.

Bakan Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında, "Haliyle devlet millet olarak ilk günlerde vatandaşların kurtarılması ilk yardım gibi çalışmaları yürüttük ama şu an bu durum haliyle sürdürülebilir değil" dedi ve şimdi kalıcı konutların yapılması gerektiğini, bunların da sağlıklı şekilde yükselmesi gerektiğini söyledi.

Konutların depreme dayanıklı şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Bakan Özhaseki, "Ve vatandaşın içinde uzur bulacağı şekilde çok hızlı şekilde inşaa edilmesi icap ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda millete tahaddüdü var" dedi.

YAPILACAK KONUTLAR

"319 bin konutun 1 sene içerisinde teslim edilmesi gibi bir sözümüz var" diyerek deprem konutları hakkında açıklama yapan Bakan Özhaseki, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bundan dolayı ki biz kabine toplantılarının ardından bir iki günlük birifikle ilk işimizi deprem bölgesinde başlattık.

Gördüğünüz gibi bir tarafta inşaatlar devam ediyor, yer tespitleri yapılıyor temeller atılıyor. Sadece TOKİ eliyle değil Bakanlığımıza ait değişik birimlerle konutların yapımı hızla devam ediyor.

BÖLGEDE FİDAN DİKİMİ SEFERBERLİĞİ

Böglede konutların yanı sıra bir de fidan seferberliği başlatılacağını söyleyen Bakan, "Bugün bir açılış için de geldik. Dünya çevre haftasındayız. 5 Haziran ile başlayan haftayı tüm dünya çevre haftası olarak kutluyor. Adıyaman’da 500 dönümlük Millet Bahçemiz var. 8 ilde millet bahçesi açılışını topluca yapmış olacağız. 9 milyon fidan dikimini başlatıyoruz. Adıyaman’dan deprem bölgelerinden başlatmayı düşündük. Sonra planımızda Hatay, Kahramanmaraş var sonra ikinci derecede etkilenen illerimiz var. Gece gündüz demeden koşacağız inşallah" dedi.

HERKES TOKİ'DEN EV ALMAK İÇİN SIRAYA GİRİYOR

TOKİ binalarının depremde yıkılmadığını, hasar olmadığını söyleyen Bakan, deprem sonrası vatandaşların TOKİ'den ev almak için sıraya girdiğini söyleyerek, "Dairelerin hepsi zemin etütleri başlanarak işe başlanıyor. 99’da Türkiye büyük felaket ile karşı karşıya kalmıştı. Sonrasında yönetmelikler değişti. Ondan sonra yapılan binalar nispeten daha sağlam vaziyette devam etti. Felaket bize iyi ders olması lazım. Yeniden tüm yönetmelikleri gözden geçirmemiz icap ediyor. Şu anda yapılan konutların hepsi sağlam zeminlere yapıldı. 3+1’de her aile oturabilir. TOKİ’de konutlar hususunda şikayet duymadım. Deprem sonrası görüldü ki TOKİ işini iyi yapıyor. TOKİ’den ev almak için herkes sıraya giriyor" dedi.

Kadın erkek konut grubumuza > TIKLA KATIL

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.