Kılıçdaroğlu'ndna Büyük Vaad: KPSS ile 50 Bin Muhtar Yardımcısı Personeli Alımı Yapılacak

Kılıçdaroğlu'ndna seçim vaadi geldi: 81 ilde muhtarlara KPSS ile personel alımı yapılacak.

Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşmaları kapsamında Düzce'de düzenlenen programa katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada KPSS ile personel alımı vaadinde bulundu.

KPSS İLE ATAMA YAPILACAK

CHP ile birlikte iktidar olması halinde yapacaklarına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her muhtarın yanına bir pesonel alacaklarını söyleyerek, “Her bir muhtara bir yardımcı personel verilmesi lazım.” diyen Kılıçdaroğlu, “10 milyon işsizimiz var. Kıyameti kopardılar, ‘vay efendim muhtara verilir mi?’ diye. Her bir muhtara KPSS sınavında başarılı olanlardan yardımcı personel vereceğim. Siz dükkanı kapattığında kimse yok orada. Birisinin orada olması lazım, gelen şikayetleri toplaması lazım.” dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında ise “Demokrasiyi tabandan başlayarak yukarı doğru büyütmemiz lazım. Muhtarlık kurumunu güçlendirmemiz lazım. Muhtar diplerde bir yerde duruyor. Arayanı, soranı yok. Tarihe bağlıysan muhtarlık kurumuna bağlı olacaksın. Milletvekili seçiminden önce muhtarlık seçimi yapılmış bu topraklarda. Muhtarlık kurumunun güçlü olmasını istiyorsanız, sizin kanun teklifinizi reddeden partilere oy vermeyeceksiniz.” dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE KAÇ MUHTAR VAR?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamada, "Türkiye genelinde 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 50 bin 278 mahalle ve köy muhtarı görev yapmaktadır" dedi.

EN AZ 50 BİN ALIM MÜJDESİ

Bu vaad, en az 50 bin personel alımı yapılacak.

SİZCE ALIM OLMALI MI?

Sizce muhtarların yanına KPSS ile personel alımı yapılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İLAN GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.