Karayolları Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman? KGM kura tarihi belli oldu

Karayolları Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi ne zaman?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından geçen hafta yayınlanan duyuruda 3 ibn kamu işçisi alımı yapılacağına yer verilmişti. Sürekli işçi kadrosunda, farklı pozisyonlara yapılan işçi alımında başvurular İŞKUR üzerinden alınmaya başladı. Türkiye İş Kurumu resmi sayfası üzerinden yapılan başvurular 8 Mayıs günü sona erdi. Başvuruların sona ermesinden sonra başvuru yapan adaylar, Karayolları Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını, işçi alımı kura çekiminin ne zaman olduğunu araştırmaya başladı.

Sonuçların açıklanmasına ilişkin açıklama yapan KGM, şu ifadeleri kullandı:

İŞKUR tarafından gönderilen; başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl, ihtiyaç  duyulacak sayıda yedek işçi kura ile belirlenecektir. Değişiklik olması halinde kura tarihi ve yeri kurumumuz resmi internet adresinde (www.kgm.gov.tr) daha sonra duyurulacaktır.

İşçi olarak atanmak için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Genel Müdürlüğümüz internet adresinin (www.kgm.gov.tr) duyurular kısmında daha sonra ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Ataması yapılan işçi 5 yıl boyunca başka bir ildeki işyerlerine nakil (tayin) talebinde bulunamayacaktır.
İşe alınanlar 409,24 TL. çıplak yevmiye ile işe başlatılacaktır.

İşe alınacak işçiler 2 aylık deneme süresine tabi tutulacaktır. Deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın feshedilecektir. Deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki adaydan başlanarak aranan şartlara haiz olanların ataması yapılacaktır.

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar istenilen belgeleri daha sonra belirtilecek yer ve tarihlerde şahsen teslim edeceklerdir. Posta,  kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak hastalık veya doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir. Ataması yapıldığı halde 15 gün içinde göreve başlamayanların, deneme süresi içinde işten ayrılanların, belirtilen süre içerisinde belge teslim etmeyenlerin, iş hakkından vazgeçenlerin veya başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine, mezkur Yönetmelik hükümlerine istinaden yedek listeden atama yapılacaktır.

İşveren ihtiyaç duyması halinde işe alınan işçileri Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde herhangi bir işyerinde çalıştırabilir.

İşveren işe alınan işçilerden yaptıracağı iş için zorunlu olan belgeleri almak için Mesleki Eğitim Kursu görmesini isteyebilir.

KURA ÇEKİMİ TARİHİ BELLİ OLDU

KGM işçi alımında kura çekimi tarihleri belli oldu. İlana başvuru yapanlar 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü kuraya tabi tutulacak. Kura çekimi canlı yayını başladığında haberdar olmak için finans7 mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.