İslam Memiş'ten seçim sonrası için altın yatırımcısına kritik uyarı!

İslam Memiş'ten altın yatırımcısına seçim öncesi ve sonrası için kritik uyarı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatları ile ilgili bir açıklama geldi. TV100'deki yazısında seçimden önceki ve sonraki 2 güne dikkat çeken Memiş, dolar, euro, borsa ve diğer yatırım araçları hakkında açıklamalarda bulundu. 

SEÇİMDEN ÖNCEKİ VE SONRAKİ 2 GÜNE DİKKAT

"Piyasalar seçim öncesi tam da beklediğimiz gibi. Manipülasyon, spekülasyon, belirsizlik, makas aralığı ne ararsanız var. İki hafta önce yaptığım uyarılar geçerliliğini koruyor. Seçimden önce iki gün, seçimden önce iki gün. Bu günler vurgun günüdür!

Serbest piyasalarda dolar 23,47 lira, euro 25,57 lira, gram altın bin 581 lira, gümüş 19,45 lira, borsa endeks 4 bin 871 puan … Evet, bu rakamlar ekranlarda görüldü. Alım-satım arasındaki fark ise uçurum. Özellikle bankalarda sanalda daha ucuz alım yapıldığını gördük.

"HİÇ MANTIKLI DEĞİL..."

Ancak alımlara baktığımız zaman hiç de mantıklı bir alım değildi. Mesela; serbest piyasalarda gram altın bin 475 lira iken o an bankada bin 370 liraydı. Bankanın bin 370’e sattığı altının alımı ise bin 280 liraydı. Dövizde de aynı. Alsan bir dert, satsan bir dert.

Serbest piyasalarda yüksek kur riski, bankalarda çok çok ucuza alınan enstrümanlar… Peki kim kazandı? Tabii ki borsaya girenler. Dün BİST 100 endeksi yüzde 8 yükselerek 4 bin 871 puanı gördü. Bugün aynı piyasa devam edecek. Pazartesi günü yine aynı piyasa devam edecek.

"PAZARTESİ BAMBAŞKA BİR PİYASAYI KONUŞACAĞIZ"

Korku ve panikle o kadar çok alım yapan oldu ki uyarılar havada kaldı. Sanki herkes seçim haftasını bilerek bekledi. Bu durumu anlamak imkânsız. Bu döviz ve altın alımı yapanların cesareti bir başka. Neyse, 1-2 hafta içinde sonucu hep beraber göreceğiz.

Kim kazandı, kim kaybetti? Seçimden önce son gün. Bugün vurgunun da son günü. Pazartesi günü bambaşka bir piyasayı konuşacağız.  Yeni ekonomi yönetimi, yeni kabine, kurum ve kuruluşlara yeni atamalar, kavgalar, gürültüler… Yani, para piyasalarından bir medet beklemeyin.

BUNU YAPAN KAZANÇLI ÇIKAR!

4 bin- 4 bin 500 aralığından borsaya giren, elindeki varlıklara sahip çıkabilen, yıl içerisinde her şeyden kazançlı çıkar. Ama az, ama çok. Önemli olan bugün değeri artmış değil, değeri düşmüş varlıklara yönelmektir.

Gram altın bin 450-bin 500 aralığına, gram gümüş 18-19 aralığına, dolar 21-25 lira aralığına yükselmiş enstrümanlara girmiş, gireyim mi diye soranlara yapılacak bir şey yok. Bugün çarşı pazar karışık. Anlatacak mantıklı bir şey de yok. Anlatılanlar zamanında anlatıldı. Hamlesini yapan zamanında yaptı. Diğerleri oturup izlemeli."

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk Reddi Beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.