İçişleri Bakanlığı 3 bin işçi ve personel alımı yapacak 2023

İçişleri Bakanlığı TYP kapsamında 3 bin işçi personel alımı yapıyor.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde 2 valilikte çalıştırmak üzere 3 bin TYP işçi alımı yapılacağı açıklandı. Yayınlanan duyurulara baktığımızda başvuruların başladığı görülüyor. 

TYP NEDİR, KİMLER BAŞVURABİLİR?

Toplum Yararına Çalışma Programı, devletin ihtiyaç duyduğu işgücünü geçici işçi istihdamı yolu ile karşılamasıdır. Bu kapsamda alınan işçiler, projeler kapsamında geçici olarak çalıştırılır. İŞKUR üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır" denildi. TYP'ye başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

2 ŞEHRE ALIM YAPILIYOR

TYP kapsamında yapılan işçi alımı 2 şehre yapılıyor. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Valiliklere yapılan alımda Adıyaman'a 2 bin, Mersin'e ise 1000 işçi alımı yapılıyor. Başvurular aşağıdaki videoda anlatılmaktadır:

Bu iki şehrin yanı sıra diğer illere de alım yapılacak. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Diğer iller için işçi alımı geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.