Hükümete Yakın İsim Açıkladı: Açık Cezaevi İzinleri 1 Sene Daha Uzatılacak

Son dakika : Hükümete yakın gazeteci açıkladı : Açık cezaevi izinleri bir sene daha uzayacak.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında açık cezaevi izinlerinin uzatılacağını söyledi. Pandemi sürecinde 2020 yılı Mart ayından sonra izne çıkan mahkumlar, 15 Nisan tarihinde başlayan izin sonrasında evlerine gönderilmiş ve 2 seneden fazladır dışarıdalardı. 

İş kuran,  evlenen ve bir düzen kuran, suça karışmayan mahkumlar için üzücü açıklama geçen gün gelmiş ve CTE, izinlerin uzatılmayacağını, mahkumların çağrılacağını ifade etmişti. Bu açıklamadan sonra bir sevindiren gelişme yaşanmış ve mahkumlar için yeni çalışmaların başlatıldığına yer verildi.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK: 1 SENE UZUYOR

Selvi, bugün yayınladığı yazısında kabinede görüşülecek konuya değindi ve mahkumların izin sürelerinin 1 sene daha uzatılacağını söyledi. Mecliste görüşülen Avukatlık Kanununa bir önerge ile eklenmesi beklenen düzenleme sonrası mahkumların izinlerinin 1 sene daha uzatılacağı öğrenildi. 1 sene daha uzayacak izinlerin 31 Mayıs 2023 tarihinde dolması bekleniyor.

KABİNE NE ZAMAN?

Kabine toplantısı saat 15.30 civarında bugün yapılacak. Akşam 19 civarında sona ermesi beklenen toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçecek ve millete sesleniş konuşması yapacak. Bu konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açık cezaevi izinleri konusunda müjdeli haberi vermesi bekleniyor.

Açıklama geldiğinde Finans7.com'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.