Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Memur ve Emekliye Ek Maaş Zammı Açıklaması

Memur ile emeklilere ek maaş zammı açıklamaıs geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. MÜSİAD'ın 32. kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Cumhurbaşkanı mülteciler meselesine değindi ve son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi. 

MÜLTECİLERİ KOVMAYACAĞIZ

Suriyeliler hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, ama Irak, İran fark etmiyor biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik, ensar nedir? Bunu anlamayan bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz ordayız. Biz bu konutları da onun için yapıyoruz. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Biz onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız da bunu bilesin." dedi. 

HAYAT PAHALILIĞI: ENERJİ FİYATLARI TÜRKİYE'DE EN UYGUN

Enerji fiyatlarında son dönemlerde yaşanan değişime değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, birim fiyatların Avrupa dahil olmak üzere Türkiye'de uygun olduğunu söyledi. Almanya'da , Amerika'da ve Freansa'da son yılların en yüksek enflasyonunun geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundna Türkiye'nin de etkilendiğini söyledi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında maaş zamlarına değindi. Asgari ücret zammına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem asgari ücret , hem emekli hem memur maaşlarının kabinede değerlendirileceğini söyledi ve "Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar her alanda insanımızın hayat standartlarını koruyacak adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı.

MEMURA EK ZAM

Memurlara Temmuz ayında yüzde 30'un üzerinde bir zam yapılacağı , yüzde 2.5 'luk bir refah payı zammı yapılacağı öğrenildi. Kabinede refah payı zammının arttırılıp arttırılmayacağı görüşülecek.

EMEKLİYE EK ZAM

Emekliye 1 Mayıs günü açıklanacak ek maaş zammı açıklanmadı. Ancak bugün gelen açıklamaya baktığımızda ek zam için kabinede henüz bir karar alınmadığı, bugün yapılacak kabine toplantısında bu konuda karar alınması bekleniyor.

KABİNE NE ZAMAN?

Kabine toplantısı basladı. Akşam 19.30'da sona ermesi beklenen toplantıdan sonra Erdoğan2dan açıklama gelecek. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.