Böyle İlan Görülmedi: 'Personel Alıyoruz, Nefes Alsın Yeter'

Böyle iş ilanı görülmedi: Personel alımı yapılacak nefes alsın yeter.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör bugün kaleme aldığı yazısında, sanayici, üreten kesimin personel bulmakta yaşadığı sıkıntıları aktardı. Fabrikalarda , dükıkanlarda, üretim ve sanayi tesislerinde birçok camda personel alımı yapılacak, eleman alınacak yazılaırnın olduğunu söyleyen Güngör, personel bulamadığı için dükkanını kapatmayı düşünenlerin bile olduğunu söyledi. 

SANAYİCİ: PERSONEL BULAMIYORUZ

Ülkede işsizlik yok iş beğenmeme var söylemindne bahsetmediğini söyleyen ama yazısında genllikle bu söz üzerinde giden Güngör, görüştüğü birçok sanayicinin personel bulmakta sıkıntı çektiğini söyledi. 

"HERKES MASA BAŞI, ESNEK, RAHAT İŞ ARIYOR"

Üniversiteden bir bölümden mezun olan ya da işsiz olan lise, ortaokul mezunu gençlerin birçoğunun rahat iş istediğini, masa başında çalışmak istediğini, fabrikalar yerine evden bilgisayarda çalışmayı tercih ettiğini ,bu şekilde iş aradığını , bu nedenle işsiz olduğunu söyleyen Güngör, kalfalık, çıraklıkta kimsenin gözü olmadığını söyledi. 

GENÇLER NE DİYOR PEKİ?

Bu söylemlere gençler ise çalışma saatleri, şartları ve maaş konusunda tepki veriyor. Bu şekilde açıklama yapan yerlerin genellikle asgari ücrete, günde 10-12 saat çalışacak personel aradığını , bu nedenle de işe giren kişinin çok dayanamadığını söylüyor. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maaşın normal olması durumunda çalışmak istediklerini söyleyen gençler, bu tür söylemlere tepki gösteriyor. 

Peki sizce işsizlik mi var , iş beğenmeme mi var? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.