Bakan açıkladı: Çalışma hayatında düzenleme olacak

Çalışma hayatına düzenleme geliyor: Bakan Işıkhan'dan açıklama.

Çalışma hayatında yapılacak değişikliklerle ilgili son günlerde çokça haber yayınlandı. Bu haberlerin sorulduğu Bakan Işıkhan, dikkat çeken ifadeler kullandı.

İzmir'de düzenlenen programa katılan Bakan Işıkhan, İzmir'de 2002 senesinden şimdiye kadar 865 bine yakın kişinin İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini söyleyerek, "İzmir'de ve tüm şehirlerimizde işverenlerimizi ve iş arayan vatandaşlarımızı kendilerine en uygun iş olanaklarına hızlı bir şekilde ulaştırabilmek için İŞKUR sistemine dahil olmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

İstihdamda rekorların kırıldığı dönemden geçildiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Işıkhan, "Mart ayında açıklanacak 2023 yılı verilerinde hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002'den bu yana en yüksek iş gücüne katılım ve istihdam oranlarını bekliyoruz. Aynı şekilde tüm öncü göstergeler son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağına da işaret etmektedir" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA HAYATI DÜZENLENECEK

Çalışma hayatında yapılacak düzenlemeler ile ilgili açıklamalar yapan Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

"Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' diye tartışılacak bir alandır. Bilmenizi isterim ki biz istişare kültürüne önem veren bir hükümet ve bakanlığız. Geçtiğimiz ay Sayın Cumhurbaşkanımız İş Kanunu'nun yeniden ele alınması konusunda bir açıklaması oldu. Biz de akabinde hemen gerek Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu gerek Adalet Bakanlığımız ile çalışma toplantılarımıza başladık, bu süreç devam ediyor. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı öncelikliyoruz, devamında ise Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda da elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim."

Bakan açıklamasında değişikliğin tüm paydaşların görüşlerinin alınması sonrası geleceğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.