Alımlar İŞKUR'dan: İş Arayanlara İyi Haber

İş arayanları sevindiren son dakika haberi: Birçok firma personel alımı yapacağını açıkladı.

ManpowerGroup tarafından bir araştırma yapıldı ve İstihdama Genel Bakış Araştırması adı altında yapılan araştırmada, 2022 yılının 3. çeyreğinde birçok sektörün personel alımı için ilana çıkacağı öğrenildi.

ManpowerGroup tarafından yapılan araştırmaya çok sayda firma katıldı. Araştırmaya katılan firmaların açıklamalarına baktığımızda

İŞE ALIMLAR 2 SENENİN ZİRVESİNE ÇIKIYOR

Araştırmanın 40 ülkede yapıldığı bildirilirken pandeminin başladığı 2020 yılından bu yana işverenlerin en yükske personel alımını yapacağının tespit edildiği bildirildi.

40 ülkede yapılan ankette 36 ülkenin personel alımını ciddi oranda arttıracağı öğrenildi. 

TÜRKİYE'DEN 1027 İŞVEREN KATILDI

Ankete Türkiye'den toplamda 1027 işverenin katıldığı bildirilirken 2022 yılının üçüncü çeyreğinde, yani Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında personel alımı sayısının yüzde 13 arttırılacağı öğrenildi.

İŞE ALIMLARDA EN ALTLARDAYIZ

Toplamda 40 ülkede yapılan ankette Türkiye'deki işe alımların global ortalamanın 20 puan altında olduğu ve 40 ülke arasında alt sıralarda olduğuna yer verildi.

EN ÇOK PERSONEL ALIMI BU SEKTÖRLERE

Ankete katılan şirketler arasında en fazla personel alımı yapacağını bildiren işverenler imalat sektörü, otel ve restoran sektörü oldu. En güçlü istihdamın imalat sektöründe olacağı kaydedildi.

ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, söz konusu anket ile ilgili yaptığı açıklamada işe alımların pozitif olduğunu söyledi. Ancak enflasyonist baskıların olduğunu , işçi ücreti ve vergileri nedeniyle işverenlerin zorlandığını söyleyerek, "İşverenlerimizin ajandalarındaki bir diğer önemli konunun yaşam tarzlarını iyileştirmek amacıyla iş değiştirmek isteyen çalışanları tutundurmak ve bu konuda çalışmalar yapmak olduğunu gözlemliyoruz. Bir önceki çeyreğe göre en fazla artış gösteren sektör 14 yüzde puan değişimle restoran ve oteller oldu. Bu sektördeki işe alım beklentilerindeki üç aylık artış, 40 ülkenin üç aylık artış ortalamasının 11 puan üzerinde ve küresel olarak onuncu sırada yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

PERSONEL ALIMI İŞKUR'DAN

Söz konusu personel alımlarının İŞKUR üzerinden ve şirketlerin kendi kariyer sayfaları üzerinden yapılacağı öğrenildi. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın...

İş ilanları yayınlandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.