AK Parti'den beraat alan KHK'lıların iadesi için son dakika açıklaması: Tertemiz olsalar dahi tehlikeli bir suçlu olabilirler

AK Parti'den KHK'lıların iadesi hakkında son dakika açıklaması geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı son dakika açıklamasında KHK ile ihraç edilen FETÖ mensuplarının iadesi ile ilgili, "On binlerce FETÖ iltisaklı üst düzey kamu elemanının KHK ile ihraç edilmeden önceki görevlerine iade edilmeleri hem Türk Silahlı Kuvvetlerinde hem Emniyet Genel Müdürlüğünde hem Jandarma Genel Komutanlığında hem yargı mensupları arasında ve hem de toplumda çatışmaya ve bölünmeye neden olacaktır" dedi.

Bir yazılı açıklama yaparak Kılıçdaroğlu'nun KHK vaadine tepki gösteren Canilli, "On binlerce FETÖ iltisaklı üst düzey kamu elemanının KHK ile ihraç edilmeden önceki görevlerine iade edilmeleri hem Türk Silahlı Kuvvetlerinde hem Emniyet Genel Müdürlüğünde hem Jandarma Genel Komutanlığında hem yargı mensupları arasında ve hem de toplumda çatışmaya ve bölünmeye neden olacaktır. Ayrıca görevlerine iade edilen FETÖ iltisaklıları, tamamlayamadıkları darbeleri tamamlamak için kripto FETÖ artıkları ile birlikte kaldıkları yerden devam edeceklerdir" dedi.

KHK ile 130 bin kamu personelinin ihraç edildiğini söyleyen Canikli, 150'si general olmak üzere TSK'dan 26 bin rütbeli askerin ihraç edildiğini, EGM'den 38 bin polisin, Jandarma'dan 8523 personelin, İçişleri'ndne 622 mülki idare amirinin, Adalet Bakanlığından 4bin civarında hakim savcının memuriyetten çıkarıldığını hatırlatan Canikli, bunlardan yüzde 20'sinin daha sonra OHAL komisyonu ve mahkemeler tarafından iade edildiğini bildirdi.

Canikli açıklamasının devamında 50 bin FETÖ mensubunun herhangi bir mahkumiyet almadığını, ihraçların hepsinin yargı denetimindne geçtiğini ve yargı kararları ile herhangi bir mahkumiyet almadığını, ihraçların hepsinin hukuki olduğunu söyledi.

Canikli yaptığı açıklamasında, "Bu bir ceza davası değildir ve ceza mahkemelerinin yargı yetkisi içinde yer almamaktadır. Bu nedenle ceza davasından mahkum olmayanların görevlerine iade edilmesini istemek hukuken son derece anlamsız ve hukuken geçersiz bir yaklaşımdır. İdari işlem olan memuriyetten çıkarma işleminin ceza mahkumiyetini gerektiren işlemlerle karıştırılmaması gerekmektedir" dedi.

Canikli açıklamasının devamında FETÖ'ye gönül veren iltisaklı ve irtibatlıların adli ve idari sicilleri tertemiz olsa dahi talimatları yerine getirerek tehlikeli bir suçlu olabileceğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.